Sinterklaas werd bij zijn rondrit in het historische stadscentrum vergezeld door een honderdtal zwarte pieten. Zij trakteerden de toeschouwers op een interactief spektakel boordevol animatie en acrobatie. Tijdens de parade werd veel gedanst, gelachen en gezongen. Uiteraard werden alle kinderen ook getrakteerd op heel wat lekkers. Ze kregen ook de kans om hun zelfgemaakte tekeningen af te geven aan Sinterklaas.

© Stad Nieuwpoort

De Heilige Man zat op de laatste praalwagen en mocht de parade afsluiten. Natuurlijk werd hij vergezeld door zijn schimmel.

De Sinterklaasparade eindigde op het Marktplein, waar enkele leden van het schepencollege hem stonden op te wachten. Burgemeester Geert Vanden Broucke en schepen van Sport Bert Gunst mochten Sinterklaas enkele vragen stellen. Zij zijn razend enthousiast over de eerste editie van het evenement. "Ik ben zeer tevreden over de Sinterklaasparade. Zowel jong als oud genoot ten volle van het indrukwekkende spektakel. Dat is wat Sinterklaas hoort te zijn, een volksfeest voor iedereen", aldus Geert Vanden Broucke.

© Stad Nieuwpoort

"Er bestaat geen betere manier dan een Sinterklaasfeest om kinderen te amuseren. De Sinterklaasparade was echt een belevenis die voor veel sfeer zorgde en bleef hangen bij onze inwoners en bezoekers", zegt schepen Bert Gunst.

Sinterklaas werd bij zijn rondrit in het historische stadscentrum vergezeld door een honderdtal zwarte pieten. Zij trakteerden de toeschouwers op een interactief spektakel boordevol animatie en acrobatie. Tijdens de parade werd veel gedanst, gelachen en gezongen. Uiteraard werden alle kinderen ook getrakteerd op heel wat lekkers. Ze kregen ook de kans om hun zelfgemaakte tekeningen af te geven aan Sinterklaas.De Heilige Man zat op de laatste praalwagen en mocht de parade afsluiten. Natuurlijk werd hij vergezeld door zijn schimmel.De Sinterklaasparade eindigde op het Marktplein, waar enkele leden van het schepencollege hem stonden op te wachten. Burgemeester Geert Vanden Broucke en schepen van Sport Bert Gunst mochten Sinterklaas enkele vragen stellen. Zij zijn razend enthousiast over de eerste editie van het evenement. "Ik ben zeer tevreden over de Sinterklaasparade. Zowel jong als oud genoot ten volle van het indrukwekkende spektakel. Dat is wat Sinterklaas hoort te zijn, een volksfeest voor iedereen", aldus Geert Vanden Broucke."Er bestaat geen betere manier dan een Sinterklaasfeest om kinderen te amuseren. De Sinterklaasparade was echt een belevenis die voor veel sfeer zorgde en bleef hangen bij onze inwoners en bezoekers", zegt schepen Bert Gunst.