Sinterklaas komt dit jaar digitaal langs in Roeselare

Thomas Dubois

Ook Sinterklaas is door corona digitaler dan ooit geworden. Op zaterdag 28 november brengt hij een bezoek aan het stadhuis van Roeselare waar de kinderen hem digitaal kunnen ontmoeten.

Ook in dit bijzonder jaar heeft Sinterklaas gezond en wel zijn intrede gedaan in ons land. Dit konden we afgelopen weekend allemaal thuis in onze eigen bubbel volgen op televisie. Zoals elk jaar wil de Sint ook zeker langskomen in Roeselare en heeft zich hiervoor helemaal verdiept in de digitale technologie.

Opdat alles coronaveilig kan verlopen, gaat de Sint op zaterdag 28 november van 14 uur tot 17 uur live in gesprek met de Roeselaarse kinderen vanuit het stadhuis, te volgen via onze sociale mediakanalen Facebook en Youtube. Burgemeester Kris Declercq ontvangt de Sint hiervoor in de mooiste zaal op het stadhuis van waaruit de Sint met de kinderen kan praten, liedjes zingen, tekeningen bekijken enz. Dit alles wordt bovendien rechtstreeks uitgezonden op WTV vanaf 14 uur

De live uitzending brengt niet alleen de Sint in beeld maar ook het reilen en zeilen van het pietenwerk achter de schermen. “Ik kijk er zoals elk jaar erg naar uit om Sinterklaas te verwelkomen in onze stad! Dit jaar willen we in functie van ieders gezondheid een digitaal alternatief bieden dat toelaat dat de kindjes, veilig met mama en papa thuis, de Sint toch zeker kunnen zien”, vertelt burgemeester Kris Declercq.

Bpost bussen

Kinderen die Sinterklaas per brief willen laten weten hoe braaf ze zijn geweest, kunnen dat net als de voorbije jaren doen via de 2.000 Sintbussen van bpost (je herkent ze aan de mijter en de witte baard). Adresseer je brief vóór 27 november aan Sinterklaas, Spanjestraat 1, 0612 Hemel (een postzegel hoeft niet) en je krijgt zeker een brief en een verrassing terug!

Gluurpietjes

Tijdens de eerste lockdown gingen er heel wat kinderen op zoek naar de beren tijdens een wandeling in hun buurt. Opnieuw zijn er vele activiteiten geschrapt en is er, nu in de Sinterklaasperiode, een vrolijk vervolg op, namelijk de jacht naar de ‘gluurpietjes’. De pietjes zitten verstopt voor het raam en kunnen zo gespot worden door de kinderen. Ze werken ook nauw samen met de ‘spiekpietjes’ die overal binnenkijken of de kindjes wel flink zijn… Het idee komt oorspronkelijk uit Nederland overgewaaid.

“Door de gluurpietjes achter ons raam te hangen, zorgen we allemaal voor een leuke aftelling naar 6 december. Zin om met je kinderen aan de slag te gaan? Op de website kan je ze downloaden, afdrukken, inkleuren en uitknippen. Je kan ze ook afhalen aan het onthaal van het stadhuis en bij de verschillende Arhus filialen tijdens de openingsuren. Ga daarna zeker op pad in je buurt op pad en kijk of je er vindt.”

“We zijn er zeker van dat vele Roeselaarse kindjes enthousiast met de Sint digitaal in gesprek zullen gaan. Ook de Sint is alvast zeer enthousiast dat hij met dit digitale alternatief toch de kindjes in Roeselare kan begroeten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.