Sint-Walburgapark krijgt nieuwe structuur in Veurne

schepen van Openbare Werken en groen Anne Dequidt in het Sint-Walburgapark dat vanaf 14 september
Redactie KW

De herinrichting van het Sint-Walburgapark situeert zich binnen de realisatie van de Groene Wig, een groene long die in en om het centrum van de stad loopt.

“Er wordt een volledig nieuwe parkstructuur gecreëerd”, legt CD&V-schepen Anne Dequidt uit. “Daartoe vindt een aantal fundamentele ingrepen plaats. Zo worden de bestaande paden doorheen het park herschikt. De buitenvogelvolière is inmiddels afgebroken en tegen de gevel van het historische stadhuis komen bijkomende zitbanken. Op het Heldenplein wordt de bestaande oude visvijver uitgebroken. Daar komt een nieuw waterbassin. Beneden aan de motte, waar Veurne in de tiende eeuw ontstaan is, komt er een nieuwe, cirkelvormige boord in glazuursteen die de vroegere walgracht omheen de oorspronkelijke donjontoren weergeeft”, onderstreept de schepen het historisch perspectief waarin de werken plaatsvinden. “Die boord zal aansluiten op het nieuwe waterbassin op het Heldenplein.”

Bomenbestand intact

“In de omgeving van de kerk wordt ook de speelzone aangepast: het zand omheen de speeltuigen wordt er vervangen door een zone bestaande uit elastisch valrubber. Rond de beschermde kiosk wordt een terrein in gras aangelegd waarop evenementen kunnen plaatsvinden.” Onder andere in de zone achter het landhuis en op de helling van de motte komen er heel wat nieuwe vaste planten. Het bomenbestand blijft zo ongeveer intact. Om dat bestand in de toekomst op peil te houden, wordt er in de toekomst ook gewerkt met een boomverzorger. Die moet de aanplantingen zo lang mogelijk gezond houden.

(RL)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier