Gedurende twee dagen zette Familiezorg West-Vlaanderen vzw daarom de deuren van haar drie Brugse huizen open voor ruim 150 leerlingen uit verschillende scholen. Onder leiding van medewerkers van Familiezorg maakten ze in kleine groepjes een thuiszorgwandeling langs de drie locaties. Onderweg proefden ze van de opdracht van een verzorgende in de thuiszorg. Met praktische proefjes (vanillepudding maken voor een diabetespatiënt, een losgeraakte zoom herstellen, een speurtocht naar gevaren in het nieuwe Safe-house...), maar ook met communicatie-oefeningen en getuigenissen van recent afgestudeerde verzorgenden.

Aan de workshops was een competitie-element verbonden. De school die het beste scoorde, kreeg aan het einde van de dag een heus diploma. Op vrijdag 16 november streken de leerlingen van 6VZ1 van Sint-Vincentius Anzegem de eer op de grootste affiniteit te hebben met de opdracht van verzorgende in de thuiszorg.

Gedurende twee dagen zette Familiezorg West-Vlaanderen vzw daarom de deuren van haar drie Brugse huizen open voor ruim 150 leerlingen uit verschillende scholen. Onder leiding van medewerkers van Familiezorg maakten ze in kleine groepjes een thuiszorgwandeling langs de drie locaties. Onderweg proefden ze van de opdracht van een verzorgende in de thuiszorg. Met praktische proefjes (vanillepudding maken voor een diabetespatiënt, een losgeraakte zoom herstellen, een speurtocht naar gevaren in het nieuwe Safe-house...), maar ook met communicatie-oefeningen en getuigenissen van recent afgestudeerde verzorgenden.Aan de workshops was een competitie-element verbonden. De school die het beste scoorde, kreeg aan het einde van de dag een heus diploma. Op vrijdag 16 november streken de leerlingen van 6VZ1 van Sint-Vincentius Anzegem de eer op de grootste affiniteit te hebben met de opdracht van verzorgende in de thuiszorg.