Sint trekt van stadhuis naar Sint-Amandskerk in Roeselare

© (Foto SB)
Peter Soete

Op 17 november komt Sinterklaas op bezoek naar Roeselare. Met liefst 24 Zwarte Pieten in zijn kielzog maakt hij een feestelijke rondgang door de stad en maakt hij vooral veel tijd voor de vele brave kinderen.

Sinterklaas had drie opperpieten afgevaardigd om in speelgoedwinkel Oberon het Roeselaarse programma van de Sint te verduidelijken. De olijke pieten gaven mee dat ze maar liefst met 24 Zwarte Pieten naar onze stad zullen afzakken.

Om 14.30 uur zal een exclusieve cabrio limousine Sinterklaas de Grote Markt oprijden en wordt de heilige man door burgemeester Kris Declercq begroet op het stadhuis. Na een audiëntie bij de burgemeester en na het tekenen van het Roeselaarse gulden boek begroeten Sint en burgemeester het publiek op de Grote Markt.

Daarna gaat het in stoet door de stad: van de Grote Markt via de Manestraat rond de Sint-Michielskerk en terug naar de Grote Markt om dan door de Ooststraat op het Stationsplein te komen en dan uiteindelijk langs de Sint-Amandsstraat op het De Coninckplein te arriveren.

In de Sint-Amandskerk is er in de namiddag een heuse Sinterklaasshow, kunnen de kinderen hun tekeningen afgeven aan de Sint en een praatje maken met hem. In samenwerking met ‘Spelen met de stad’ zullen er ook lekkernijen uitgedeeld worden. In de late namiddag worden de Sint en zijn Zwarte Pieten uitgewuifd.

“Op 24 november en 1 december zullen de Zwarte Pieten ook nog voor ambiance zorgen in de Roeselaarse winkelstraten”, aldus centrummanager Alex Leupe.

“De pietenfanfare zal voor muzikale sfeer zorgen op beide zaterdagen. (PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.