Sint-Theresiakerk in Anzegem officieel ingewijd

Zijn te herkennen: Leden van de kerkfabriek: Verantwoordelijke Stefaan Titecat, voorzitter Dominique Vercruysse, secretaris Gerda Verschuere, Penningmeester Philip Dubrunfaut en de twee leden Philippe Degezelle en Etienne Tavernier. De parochieraad: verantwoordelijke Lieve Terras, gewezen secretaris Eddy Vercruysse, leden Marleen Titeca en Katrien Vandecasteele. © GBA
Redactie KW

De Sint-Theresiakerk op de Heirweg in Anzegem werd zaterdag 2 februari officieel ingewijd.

De grootste werken aan de Sint-Theresiakerk Heirweg in Anzegem zijn achter de rug. Zaterdagavond werd dan ook onder grote belangstelling de kerk officieel ingewijd. De kerk kreeg een nevenbestemming met een gedeeld gebruik voor de school. Ze werd verkleind met de helft, maar behoudt toch haar 240 zitplaatsen. Ernaast is nu een parochiezaaltje en een refter voor de aanpalende school.

Op de eerste verdieping is er dan een turnzaal en een vergaderzaal. Het kerk-, school- en verenigingsleven zit nu onder één dak, wat positief is voor de gemeenschap. Eigenlijk kan men de Heirwegnaren omschrijven als een zeer goed samenhangende bevolking, waar kerkraad en parochieraad volledig samen werken in een goede sfeer.

(GBA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.