https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sint-Michielsgilde op de planken met Blackbird

Mieke Wylin en Filip Vanderbeke zijn al maanden met de voorbereiding van het stuk bezig. © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

De Koninklijke Sint-Michielsgilde Beveren staat vanaf vrijdag 15 oktober opnieuw op de planken in het parochiaal centrum met het stuk Blackbird, een met prijzen overgoten toneelstuk. Met deze productie in een regie van regisseur Steven Duyck stelt KSMG zich weer kandidaat voor het Landjuweel.

Confrontatie tussen een man en vrouw. Zoveel jaar na de feiten staan ze opnieuw oog in oog. In een beklemmende sfeer komen hun herinneringen boven. Waarom is ze hier? Wat komt ze doen? En wat is echt gebeurd? Vragen steken de kop op. Iedereen is op zoek… naar de waarheid.

Met deze intro wil de gerenommeerde Sint-Michielsgilde uit Beveren de kijklustigen warm maken om naar hun nieuwe toneelvoorstelling te komen: Blackbird. “Voor ons 97ste toneelseizoen kiezen we voor het stuk van de Schotse auteur David Harrower in een regie van regisseur Steven Duyck, die nu onder contract ligt bij ons voor een vijftal producties. Het is een met prijzen overgoten toneelstuk, een tekst geschreven in donkerrode inkt, de kleur van wonden…”, aldus voorzitter Marc Depla. “Hoe we bij dit stuk terecht zijn gekomen? Tijdens het Landjuweel 2019 kwamen we in contact met andere toneelgroepen en daar kwam dit stuk ter sprake. We hebben het gelezen en waren meteen verkocht. Ik geef nog niet alles prijs, maar het is een zwaar stuk. Er zal na afloop over gediscussieerd worden.”

Landjuweel

Nadat KSMG met hun vorige productie, tragikomedie Gras, het Landjuweel 2019 (en in 2012 met Rust, red.) won, stellen ze zich met Blackbird weer kandidaat voor het Landjuweel. “Met Filip Vanderbeke en Mieke Wylin hebben we twee enorm sterke acteurs op het podium. Ze zijn al maanden onafgebroken met dit stuk bezig, zelfs tijdens corona bleven ze ijverig de tekst memoriseren. We hopen dan ook nu naar de finales van het Landjuweel door te stoten.”

KSMG is een gerenommeerde naam in de toneelwereld, waardoor de kaartenverkoop heel vlot gaat. “Doordat we met onze vorige productie Gras het Landjuweel wonnen, is de interesse vanuit de theaterwereld groot. Op vandaag hebben we al 300 kaarten verkocht, de première op vrijdag 15 oktober is zelfs al uitverkocht. En ook onze matineevoorstelling op zondag 17 oktober is bijna volzet; zelfs burgemeester Kris Declercq komt dan een kijkje nemen.” (SM)

Blackbird wordt gebracht op vrijdag 15, zaterdag 16, woensdag 20, donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober, telkens om 20 uur (10 euro). Op zondag 17 oktober is er een matineevoorstelling om 11 uur (15 euro, inclusief receptie). Reserveren kan op 051 22 28 43, 0473 80 24 65 of marc.depla@telenet.be. Betalen kan op BE59 4631 3547 5126 met vermelding naam waarop kaarten gereserveerd werden en datum reservatie.

Info: www.ksmgvzw.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.