Sint-Michielsbeweging vindt nieuwe thuis in wzc De Karmel

Charlotte Vanrobaeys en projectcoördinator Raf Lust met de symbolisch eerste steen die 'nieuw leven' en een 'nieuw begin' voorstelt.© DJW
Charlotte Vanrobaeys en projectcoördinator Raf Lust met de symbolisch eerste steen die 'nieuw leven' en een 'nieuw begin' voorstelt.© DJW
Redactie KW

Nu de kerk van wijk de Biest begin juni wordt ontwijd, verhuisde de Sint-Michielsbeweging van Waregem op sinksenmaandag naar woonzorgcentrum De Karmel waar ze gebruik kan maken van de infrastructuur voor vergaderingen, activiteiten en misvieringen.

“Maar wij willen ons ook volledig integreren met de bewoners en met de bezoekers die er komen”, benadrukt woordvoerder Charlotte Vanrobaeys die samen met een 40-tal genodigden maandagmiddag de eerste viering in het wzc bijwoonde en mee hielp organiseren.

Speciale gast maandagmiddag was projectcöordinator Raf Lust die aan het eind van de mis een symbolische eerste steen overhandigde. En tegelijk kreeg De Karmel zelf een oleander. Beide geschenken staan voor het begin van een nieuw leven.

“Voor ons in elk geval een geweldige zaak dat de beweging terecht kan in De Karmel: inclusie met de bewoners en tegelijk ook gezinnen en kinderen onthalen en verwelkomen om deel te nemen aan de liturgie. Wij willen actief zijn binnen de zorggemeenschap, niet enkel en alleen gebruik maken van de ruimte die wij krijgen aangeboden. Geloofsbeleving laten samengaan met sociale inzet: dat is de bedoeling van de Sint-Michielsbeweging”, rondde Charlotte Vanrobaeys af. (DJW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten