Sint Maarten is thuis in villa Zonnedaele in Zonnebeke

Redactie KW

Sinds vandaag woensdag 6 november heeft Sint-Maarten zijn vaste verblijf gevonden in villa Zonnendaele in het kasteeldomein van Zonnebeke. ” De cast in het landhuis bestaat uit Zwarte Pieten en Sint Maarten.

Het huis van Sint-Maarten wordt ingedeeld in zes kamers: de speelgoed- of pakjeskamer, de sport- of oefenkamer, de slaapkamer van Sint-Maarten, de keuken, de dans- en muziekkamer, het bureau van Sint-Maarten en de fotokamer waar Sint-Maarten alle kinderen ontvangt.

In iedere kamer kunnen de kinderen zelfs een handje helpen met de Pieten en kunnen ze zich inleven in het verhaal van Sint-Maarten: lopen op het dak, cadeautjes maken, de mantel van Sint-Maarten strijken, proeven van het vele lekkers, de zwartepietendans leren…”, zegt Benny Chaerle.

De kinderen, de ouders en grootouders waren, enorm enthousiast. “Dit is een heel nieuwe formule om de Sint te ontvangen op een prachtige locatie en smaakt zeker naar meer. Zo krijgt het landhuis een bijzonder mooie functie”, klinkt het. Intussen is alles uitverkocht. “We hopen volgend jaar hier opnieuw de Sint te kunnen ontvangen maar dat hangt natuurlijk af van de gemeente.”

Het huis van Sint-Maarten is nog te bezoeken op zaterdag 9 en zondag 10 november. Tickets kosten vijf euro. Voor wie nog meer magie wil beleven, zijn er ook nocturnes op vrijdag- en zaterdagavond 8 en 9 november“, zegt Benny Chaerle. “Tickets kosten dan tien euro, frieten, frikadellen en sausjes à volonté inbegrepen. Het verhaal komt dan nog meer tot zijn recht door de extra feeërieke verlichting.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier