Voorlopig opent de school, die 1.300 leerlingen telt, alleen vrijdag niet. De school nam die beslissing omdat heel wat leerlingen en leerkrachten donderdagmorgen ziek bleken. "Als we bij elkaar blijven, zullen we elkaar besmetten", zegt directeur Koen Seynaeve. "De bedoeling is nu om heel even een pauze in te lassen, zodat de leerlingen elkaar niet meer besmetten en tegen het einde van het weekend misschien uitgeziekt zijn. Als de regering straks het rampenplan afkondigt en de scholen sluit, gaan we daar uiteraard in mee. Maar in eerste instantie gaan we uit van één dag."

Donderdagmorgen bleken 17 leerlingen en leerkrachten ziek. "Nu nemen we geen risico's meer", aldus nog de directeur. "Het virus zit in de school. Als we nu niks ondernemen, zal het gemakkelijk van persoon op persoon gaan. Er worden wel opdrachten meegegeven en ondertussen zullen we de algemene ruimtes - studie- en eetzalen - grondig ontsmetten. Om weer een gezonde atmosfeer in de school te krijgen."

Helemaal zeker dat de zieke leerlingen en leerkrachten besmet zijn met het coronavirus, is de directeur echter niet. "Bij jonge mensen worden geen tests meer gedaan omdat ze niet bij de risicogroep behoren. Het virus heeft minder vat op jonge da op oudere mensen. Maar we nemen beter geen risico's."

Voorlopig opent de school, die 1.300 leerlingen telt, alleen vrijdag niet. De school nam die beslissing omdat heel wat leerlingen en leerkrachten donderdagmorgen ziek bleken. "Als we bij elkaar blijven, zullen we elkaar besmetten", zegt directeur Koen Seynaeve. "De bedoeling is nu om heel even een pauze in te lassen, zodat de leerlingen elkaar niet meer besmetten en tegen het einde van het weekend misschien uitgeziekt zijn. Als de regering straks het rampenplan afkondigt en de scholen sluit, gaan we daar uiteraard in mee. Maar in eerste instantie gaan we uit van één dag."Donderdagmorgen bleken 17 leerlingen en leerkrachten ziek. "Nu nemen we geen risico's meer", aldus nog de directeur. "Het virus zit in de school. Als we nu niks ondernemen, zal het gemakkelijk van persoon op persoon gaan. Er worden wel opdrachten meegegeven en ondertussen zullen we de algemene ruimtes - studie- en eetzalen - grondig ontsmetten. Om weer een gezonde atmosfeer in de school te krijgen."Helemaal zeker dat de zieke leerlingen en leerkrachten besmet zijn met het coronavirus, is de directeur echter niet. "Bij jonge mensen worden geen tests meer gedaan omdat ze niet bij de risicogroep behoren. Het virus heeft minder vat op jonge da op oudere mensen. Maar we nemen beter geen risico's."