Sint komt ook langs bij kwetsbare gezinnen in Wingene

In het totaal werden er 111 pakketjes gemaakt. © NS
Redactie KW

De Sint is bijna in het land. Helaas zijn er ook kinderen waar de Sint niet zo gul voor kan zijn, door verschillende omstandigheden. Het Huis van het Kind van de gemeente Wingene en het Interparochiaal Team Wingene helpen graag mee om ieder kind iets leuks aan te bieden.

“Cadeautjes en lekkers nemen vaak een grote hap uit het gezinsbudget en voor kwetsbare gezinnen is dit, zeker in deze moeilijke tijden, niet evident”, verduidelijkt schepen van Welzijn Tom Braet. “Wij zijn van mening dat Sinterklaas dan ook geen enkel kind mag vergeten. Door het coronavirus werd beslist om de jaarlijkse speelgoedinzameling niet te laten doorgaan. We gingen op zoek naar een passend alternatief en we kwamen tot leuke spel- en knutselpakketten en dit aangevuld met heel wat lekkers.”

Ook de werkgroep dienstbaarheid van het Interparochiaal Team Wingene hielp mee aan deze warme actie. In het totaal werden er 111 pakketjes gemaakt. Je ziet aan het aantal deelnemers dat er een duidelijke behoefte is aan dergelijke acties. Zes december wordt alvast voor elk kind een feest en leuk familiemoment.

(NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.