Sint-Jozefskliniek fietst ruim 15.000 kilometer met elektrische fietsen van de provincie

Sarah Degryse, Ann Herman en Liesbeth De Pauw op het afsluitmoment van de Testkaravaan in de Sint-Jozefskliniek. © Frank Meurisse
Redactie KW

Via het project De Testkaravaan van de provincie West-Vlaanderen kregen werknemers van de Sint-Jozefskliniek de voorbije twee weken de kans om een elektrische fiets uit te testen. Bedoeling was om hen om die manier warm te maken voor duurzame vervoersmiddelen. Het eindresultaat is alvast indrukwekkend. Ze fietsten samen 15.360 kilometer.

De Testkaravaan was de voorbije twee weken te gast in de Sint-Jozefskiniek. Het uitgangspunt was het ‘test het uit-principe’. Met het project wil de provincie bedrijven stimuleren om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. “Hierbij willen we als provinciebestuur de West-Vlamingen warm maken om eens anders naar het werk te komen door een vloot duurzame vervoersmiddelen ter beschikking te stellen”, zegt gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe.” In de Sint-Jozefskliniek was het project alvast een groot succes. Er werden 77 fietsen uitgeleend, van gewone elektrische tot bakfietsen en tandems. In totaal fietsten de personeelsleden 15.360 kilometer. Op die manier spaarden ze liefst 2 ton CO2 uit.”

Enkele deelnemende personeelsleden kregen via loting nog een mooie prijs mee van de provincie, van waardebonnen tot fietstassen. (vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier