Sint-Jan Berchmans kijkt terug op geslaagd cultuurweekend

Het Sint-Jan Berchmans College uit Avelgem heeft tijdens het weekend van 8 en 9 februari een geslaagd cultureel weekend op poten gezet. Muziekleerkracht Eline Bossuyt organiseerde samen met zo’n 50 leerlingen een multimediale voorstelling met muziek, poëzie, dans, film en zang.

© (Foto JS)

“Ik was meteen bereid het voortouw te nemen voor het muzikale project dat de school voor ogen had”, vertelt Eline Bossuyt. “In het begin had ik enkel een zin: “Mijn naam is Thomas”. Dit is uiteindelijk zelfs de titel geworden. Het moest gaan over een leven vol klanken en muziek en een leven vol kansen, die je ten volle benut of stomweg laat liggen. Maar het totaalconcept kreeg pas echt vorm toen bleek dat bijna 50 leerlingen wilden meewerken aan de voorstelling, die uiteindelijk een multimediale invulling kreeg. Anders dan in 2019 kregen de leerlingen nu ook de kans om met hun muzikale talenten te pronken.”

Apetrots

Vorig jaar lokte het schooltoneel van het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem al volle zalen tijdens de eerste editie van het SJB Cultuurweekend, en dat was dit jaar niet anders. In de studiezaal van het college – voor de gelegenheid omgetoverd tot een gezellige pop-uptheaterzaal – klonk na alle drie de voorstellingen minutenlang applaus voor de participerende leerlingen en leerkrachten.

“Ik kan niet genoeg zeggen hoe apetrots ik ben op mijn leerlingen”, zei een vermoeide maar voldane Eline Bossuyt na de voorstelling. “De vele repetities gaven mij energie, omdat ik zag dat echt iedereen er volledig voor ging. Sommige leerlingen hebben mij daar echt verrast met hun doorzettingsvermogen en talent. Dit is sowieso het hoogtepunt uit mijn carrière!”

Spaghettifestijn

Net als in 2019 werd niet alleen de geest van het publiek gespijsd, ook de magen werden gesoigneerd. Na een heus spaghettifestijn in de refter kon iedereen nagenieten in de kapel, die opnieuw was omgetoverd tot een gezellige pop-upbar. In 2021 zal de nadruk op het schooltoneel liggen.

(JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.