Sint-Godelievecollege krijgt 100 mondmaskers van lokale handelaar

Geert Pascal schenkt 100 mondmaskers aan SIGO. Directeur Koen Neuvroen heeft die dankbaar aanvaard. © (foto Coghe)
Redactie KW

Handelaar Geert Pascal vindt dat de gemeente in coronatijden net wat meer inspanningen mag doen voor de schoolgaande jeugd. Zelf voegt hij de daad bij het woord en schenkt 100 mondmaskers weg aan het SIGO.

“Alle personeelsleden van SIGO Gistel-Eernegem zitten volop aan de laatste voorbereidingen voor de opstart van de school”, vertelt Directeur Koen Neuvroen. “We hebben al met verschillende teams van de school overlegd en we betrekken er iedereen bij. Nu kunnen we zeggen dat we er klaar voor zijn, iedereen zal zijn uiterste best doen. Als directeur ben ik dan ook fier op mijn team.”

Leuke verrassing

“Naast de organisatie van de bubbels (groepen) is het natuurlijk zorgen voor voldoende mondbescherming. De school zelf voorziet voor elk personeelslid mondbescherming. We verwachten daarentegen dat de leerlingen zelf voor een mondmasker zorgen. Ik heb vernomen dat we 50 mondmaskers zullen ontvangen van de gemeente, waarmee ik natuurlijk blij mee ben. Met dit aantal zullen we de tweedejaars kunnen bedelen. Begin deze week kreeg ik plots een telefoon van Geert Pascal, een handelaar uit Eernegem. Hij vroeg of ik als directeur zou blij zijn met een sponsoring van 100 mondmaskers, dit is voor elke leerling op SIGO Eernegem één stuk. Natuurlijk was ik positief verrast en nam vandaag de mondmaskers graag in bezit. Als school hebben we nu heel wat extra kosten. Een gift van een lokale handelaar is daarom altijd leuk meegenomen.”

“50 is niet genoeg”

“Persoonlijk vind ik het een beetje eigenaardig dat de gemeente voor 100 leerlingen maar 50 mondmaskers ter beschikking zal stellen”, weet Geert Pascal. “Ik vind dat onvoldoende en daarom heb ik dan mijn burgerplicht gedaan en voldoende mondmaskers willen geven. Zo beschikt het SIGO nu tenminste over een degelijke buffer”. (RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier