Sint gaat digitaal voor het goede doel in Moorslede

Gert-Jan Hovaere, Simon Staelens, Els Delie, Nico Staessens, Joël Dewulf, Marnik Dewulf brengen de Sint tot bij je thuis. (foto JS) © Jan Stragier
Redactie KW

Door de coronacrisis bezoekt Sinterklaas, die anders altijd van deur tot deur gaat in Moorslede en Beitem, de plaatselijke kinderen dit jaar op een digitale manier.

Ieder jaar gaat Sinterklaas langs in de Godelieveschool in Beitem en brengt hij ook vele huisbezoeken in Moorslede en Beitem. “Sinterklaas en zijn Pieten hebben er een ongelooflijke drukke tijd op zitten. Samen met de zorgpieten proberen we momenteel de strijd aan te gaan met het coronavirus”, aldus Gert-Jan Hovaere die de voorbij jaren in het pak van de heilige man kroop.

Omdat huisbezoeken in deze coronatijden niet mogelijk zijn, zochten de Sint en zijn pieten naar een oplossing. “Vanuit ons kasteel zullen we de kindjes in een persoonlijke boodschap toespreken”, aldus Hovaere. Ouders die de Sint virtueel in hun woonkamer op bezoek willen krijgen, kunnen hiervoor inschrijven tot 20 november. Op zondag 29 november spreekt de Sint de kinderen toe en krijgen de ouders het filmpje bezorgd.

goede doelen

VELT Beitem en het lokale Sinterklaascomité vragen een bijdrage van 5 euro per kindje en een maximum van 8 euro per gezin. De verzamelde centjes worden geschonken aan twee goede doelen: Tejo uit Roeselare, een organisatie die laagdrempelige professionele therapeutische ondersteuning biedt aan jongeren en Welzijnsschakels Komma uit Moorslede. Meer informatie is te vinden via de Facebookpagina: De Digitale Sint Beitem&Moorslede. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier