Sint-Bernardusfeesten sluiten zomerseizoen af in Nieuwpoort

De Sint-Bernardusfeesten worden gezien als het officieuze einde van het zomerseizoen in Nieuwpoort. © IV
Paul Bruneel

Dit weekend staat Nieuwpoort-Bad weer helemaal in het teken van de Sint-Bernardushonden. De apotheose van de 47ste editie is de wandeling met en de zegening van de Sint-Bernardushonden op zondag.

De Sint-Bernardusfeesten worden gezien als het officieuze einde van het zomerseizoen. Van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus wordt het over de koppen lopen in Nieuwpoort-Bad, want voor de 47ste keer vinden er de Sint-Bernardusfeesten plaats. Ook deze keer bulkt het programma van topentertainment met over de drie dagen gespreid tal van optredens van zowel straatartiesten, zangers, zangeressen en groepen. In het midden van de animatie is er ook nog een braderie.

Retrotram

De braderie ging vrijdag om 10 uur van start. Drie dagen lang is het mogelijk om met een retrotram ritjes te maken tussen de haltes Nieuwpoort Stad en Nieuwpoort Zonnebloem. Het hele weekend is er ook het speeldorp Twins, dat ter beschikking staat van het jonge volkje. Op zaterdag is er muzikale animatie met onder meer Koen De Smet, El Sanscha en om 20 uur is er op de Zeedijk een optreden van Dokter Fred & The Medicine Men. Goochelaars in spe komen aan hun trekken op de Zeedijk tijdens een goochelworkshop die van start gaat om 14.15 uur.

Hoogtepunt

Op zondag is er om 8 uur het startschot van de rommelmarkt, maar het hoogtepunt wordt de traditionele wandeling van de Sint-Bernardushonden met hun baasjes.

Elk jaar zijn er heel wat honden en baasjes uit binnen- en buitenland op de afspraak. De wandeling start om 10 uur aan de Meeuwenlaan en trekt via de Zeedijk tot aan het Hendrikaplein. De hondenstoet is vergezeld van de belleman en Kunst en Vermaak uit Zedelgem. Om 11.45 wordt de wandeling voortgezet via de Lombardsijdestraat en de ALbert I-laan tot aan de Sint-Bernarduskerk. Daar worden de dieren gezegend door de pastoor. Deze zegening is voorzien om 12.30 uur.

Ook op zondag valt er heel wat te bleven op muzikaal vlak, met optredens van Kevin Kenzo, Ivann, Gene Thomas en dj Franzke. In de straten wordt de sfeer verzorgd door fanfares en harmonieën. De topper in de Albert I-laan is van 14 tot 18 uur Music on Wheels.

(PBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.