Sint-Barbarafeest bij Kortrijkse brandweer

De beroeps- en vrijwillige brandweerlui van post Kortrijk vierden afgelopen zaterdag hun traditionele Sint-Barbarafeest.

© NDZ

De brandweerlui van de post Kortrijk voerden het afgelopen jaar 1.300 brandweerinterventies (waarvan 688 wespennesten) en 5.480 ziekenwagenritten uit. Daarmee blikken ze terug op een druk werkjaar.

Een nieuwe multifunctionele autopomp en recent nog een nieuwe ladderwagen werden in gebruik genomen, terwijl voor 2019 uitgekeken wordt naar de levering van een tweede multifunctionele autopomp, een ziekenwagen en interventiekledij.

Tien beroepsbrandweermannen en één vrijwillige brandweerman kwamen de post versterken. Zestien brandweerlui werden bevorderd tot korporaal, zeven tot de graad van sergeant. De ziekenwagendienst kreeg tenslotte versterking van twee beroepsambulanciers.

Adjudant Johan Debacker ging het afgelopen jaar met welverdiend pensioen. Naast het uitvoeren van vele interventies en oefeningen, werd het voorbije jaar ook heel wat opleiding gevolgd. Postoverste Hans Van Poucke mocht niet minder dan 250 brevetten en attesten overhandigen.

(NDZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.