Sint-Amandskerk centraal punt voor ‘Roeselare Helpt’

Er was heel wat volk woensdagavond op de infoavond rond 'Roeselare Helpt' in ARhus. (Foto Michèle Hostekint)
Redactie KW

Op een druk bijgewoonde informatieavond in ARhus verduidelijkte de stad Roeselare haar plannen om ook in Roeselare asielzoekers op te vangen.

Onder de noemer ‘Roeselare Helpt’ staken enkele tientallen Roeselarenaars woensdagavond de koppen bij elkaar om te bekijken hoe de vluchtelingenproblematiek in de Rodenbachstad aangepakt kan worden. “Als warme en zorgzame stad nemen we geen afwachtende houding aan, maar werken aan een plan om de vluchtelingen op te vangen en een nieuwe toekomst te geven. Zo komt de stad tegemoet aan de vele vragen van inwoners die iets willen doen voor die politieke vluchtelingen en die zich afkeren van het geweld dat hen een menswaardige toekomst ontneemt”, aldus burgemeester Luc Martens.

De stad heeft nu al een capaciteit om 315 mensen op te vangen, op termijn en in fases wil de stad tot 600 vluchtelingen opvangen. Daarvoor kijken ze onder meer naar private initiatieven als mogelijke oplossing. Tal van ideeën kwamen naar voren. Als opslagplaats kwam de Sint-Amandskerk als oplossing uit de bus. De kerk is nog maar pas ontwijd en zou het centrale punt moeten vormen voor aanlevering en verdeling van goederen. Vooral aan mannenkledij is er grote nood.

Vanaf zaterdag zal de kerk fungeren als dé plaats om materiaal te ontvangen en te verdelen. Vrijwilligers zullen instaan voor het sorteren en de ontvangst.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten