"Het middelbaar kan een beroep doen op laptops van de regering maar we vernamen dat er meer vraag dan aanbod is. In de lagere school zijn er nog meer kinderen die thuis geen laptop hebben. Als er na de paasvakantie thuis nieuwe leerstof moet gegeven worden, is het belangrijk dat iedereen kan meevolgen."

Harde schijf wordt verwijderd

Jan lanceerde de oproep naar laptops maandagmorgen en tegen de middag waren er al enkele positieve reacties. "Enkele mensen kunnen hier sleutelen aan computers. Bij de gebruikte laptops die we binnenkrijgen, wordt de harde schijf verwijderd en vervangen door een nieuw exemplaar. "We bewaren de harde schijven en bezorgen ze terug zonder naar de data te kijken of de computer op te starten", vertelt Jan. "Ook de batterij mag kapot zijn. "Zolang de laptop nog werkt met de lader zijn we al tevreden."

Jan heeft er vertrouwen in dat het zal lukken om voldoende laptops in te zamelen. "We hebben hier sociaal denkende en sociaal voelende ouders die graag mee actie ondernemen voor mensen in nood!"

Wie nog een laptop liggen heeft stuurt een mailtje naar jan.luts@saz.be om af te spreken. (EDB)

"Het middelbaar kan een beroep doen op laptops van de regering maar we vernamen dat er meer vraag dan aanbod is. In de lagere school zijn er nog meer kinderen die thuis geen laptop hebben. Als er na de paasvakantie thuis nieuwe leerstof moet gegeven worden, is het belangrijk dat iedereen kan meevolgen."Jan lanceerde de oproep naar laptops maandagmorgen en tegen de middag waren er al enkele positieve reacties. "Enkele mensen kunnen hier sleutelen aan computers. Bij de gebruikte laptops die we binnenkrijgen, wordt de harde schijf verwijderd en vervangen door een nieuw exemplaar. "We bewaren de harde schijven en bezorgen ze terug zonder naar de data te kijken of de computer op te starten", vertelt Jan. "Ook de batterij mag kapot zijn. "Zolang de laptop nog werkt met de lader zijn we al tevreden."Jan heeft er vertrouwen in dat het zal lukken om voldoende laptops in te zamelen. "We hebben hier sociaal denkende en sociaal voelende ouders die graag mee actie ondernemen voor mensen in nood!"Wie nog een laptop liggen heeft stuurt een mailtje naar jan.luts@saz.be om af te spreken. (EDB)