Sint-Aloysiuscollege laat de proclamatie wel doorgaan

De laatstejaarsleerlingen van het Sint-Aloysiuscollege Menen. © NV
Redactie KW

Een stevige portie stoom aflaten na de examenstress is één van de leuke perspectieven die de laatstejaars studenten in het achterhoofd hebben. In tijden van covid-19 is dit echter anders want slechts enkele scholen laten de jaarlijkse proclamatie doorgaan. Het Sint-Aloysiuscollege Menen is er één van.

De proclamatie is een jaarlijks ritueel waarbij de afgestudeerden hun felbegeerde diploma in ontvangst mogen nemen. De coronacrisis stak daar jammer genoeg een stokje voor.

“Het is een officieel afscheid dat normaal gezien telkens plaatsvindt op de speelplaats met een hapje en een drankje, maar dit jaar zal het een minder feestelijk gebeuren zijn, vrees ik”, zegt leerling Viktor Vandenberghe (18). De leerlingen moeten op de gewone schooldagen verplicht een mondmasker dragen en tijden de proclamatie zal dit niet anders zijn.

Voor Sarah Huysentruyt (18) gelden de strikte veiligheidsregels uiteraard ook maar als lid van het presidium weet ze nét iets beter dan de anderen hoe het ‘normale’ verloop zou moeten zijn. “Als presidium-lid heb ik de proclamatie van verleden jaar mogen meemaken. Dit jaar zal ik mij mogen inzetten tijdens de voorlezing als bedanking en het klaarzetten van het podium, als er al een podium mag komen”, lacht Sarah.

Onder de 120 afgestudeerden vinden we ook de 18-jarige Bruno Deloof met extra plannen. “Het is de bedoeling dat we op het podium een dansje en een muziekje brengen maar nu blijft het nog afwachten op verdere richtlijnen”, aldus Bruno.

Al bij al zijn de de leerlingen toch wel blij dat deze traditionele proclamatie toch nog doorgaat. “Achteraf gaan we dan wel met zijn allen naar de Markt om ons eigen feestje op gang te trekken”, besluit Bruno. (NV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten