Sinksenkermis op ‘t Eiland wordt opnieuw een groot feest

Martine Cottegnie, Rebecca Dubois, Gino Deryckere en Vincent Delatter. © LOO
Redactie KW

Na twee jaar komt er opnieuw een Sinksenkermis op wijk ‘t Eiland. Daarvoor sloegen drie cafébazen de handen in elkaar. Waar de traditie erin bestond naast elkaar een programma in te vullen, komt daar nu verandering in.

De Sinksenfeesten op de Harelbeekse wijk Eiland startten 30 jaar geleden onder impuls van Marcel Vandekerckhove, zijn zonen Christ en Bart en toenmalig voorzitter Dirk Destoop. De feesten zijn begonnen in een tent aan café De Stador in de Veldstraat.

Door de jaren heen werd er uitgeweken naar een grote feesttent op het Plein in het centrum van de wijk. Traditioneel zette het Feestcomité Eiland enkele muziekgroepen op het programma en was er ook een aperitiefconcert en een maaltijd. Tezelfdertijd programmeerde Martine Cottegnie van Café De Tientjes ook een feest onder de noemer Feestcomité De Tientjes met optredens en een maaltijd. Al dan niet pittig detail: soms stond de grote tent van het Feestcomité Eiland bijna rug aan rug met het podium van De Tientjes. Van enige samenwerking was bijna geen sprake. Daar komt nu verandering in.

Nieuw feestcomité

Martine Cottegnie van cafe De Tientjes, Rebecca Dubois van café ‘t Sporthalleke en Gino Deryckere van café Stador sloegen namelijk voor de eerste keer de handen in elkaar om de Sinksenfeesten Eiland nieuw leven in te blazen samen met de hulp van Vincent Delatter die ervaring heeft met ‘Harelbeke Schlagert’.

Het idee van een nieuw feestcomité kwam van Gino, die vond dat er iets moest gedaan worden nadat de feesten in elkaar gezakt waren toen het voormalig feestcomité ophield te bestaan.

Het programma op Sinksenzondag begint om 12 uur met een eetfestijn. Om 17 uur starten de optredens van Davy Gilles, John Leo van The Voice Senior en Sergio. Tussendoor is er een Travestietenshow en optredens van Lisa Leman, Cindy, Andy Summer en plaatselijke vedette Michael Angelo. Het feest is gratis toegankelijk.

Ook café ‘t Oogenblikske viert feest

Op zaterdag 8 juni kan je bij waardin Vanessa Desmidt van ‘t Oogenblikske om 19 uur terecht voor een optreden van Lea Bien en Shaunie. Zondag 9 juni wordt om 12.30 uur ingezet met beenhesp met groentjes en toebehoren en twee gratis consumpties. Inschrijven aan 15 euro per persoon kan nog voor snelle beslissers. Om 15 uur is er een optreden van Kris Wills. Alles heeft plaats op een overdekt terras. (PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier