Duizenden toeschouwers palmden tijdens het Sinksenweekend de stad in. Jong en oud kuierde lang de rommelmarkt, genoot van de vele optredens en concerten, de vele randanimatie en de tientallen activiteiten. Eén minpuntje: de laatste dag werd ei zo na compleet uitgeregend. Pas tegen de middag kwamen er opklaringen.

Honderden kinderen beleefden de dag van hun leven in het Begijnhofpark met de 'Camping Villagio Imagina' van Rhizo, een zomerse kinderstad. Andere kinderen amuseerden zich met danspasjes en lekkere hapjes eten op de Houtmarkt.

De laatste dag van Sinksen werd kletsnat geopend door een aantal hevige regenbuien maar ontpopte zich in de namiddag tot een geweldig mooi festijn dankzij de zonnestralen die langzaam door de wolken tevoorschijn kwamen. Onze fotograaf kwam langs en genoot mee van al het moois dat het vierdaagse evenement te bieden had. Naast de vele rand animatie, concerten en rommelmarkten was het vooral genieten met het gezin, vrienden of familie voor de aanwezigen.

Ondanks het feit dat er niet veel zon te bespeuren was, draaide Sinksen in Kortrijk uit op één groot feest.

"Tien jaar geleden zijn we met de Turbo Alive Band begonnen. Om Ivan Carlier te vereren, en nu hij bijna 20 jaar dood is, zijn we herbegonnen." Aan het woord is Bert Meersman, de drummer en stichter van de band. Maandag mag de band in zijn nieuwe gedaante - er zijn vier nieuwe leden en een toog bij gekomen - de Sinksenfeesten afsluiten op het Schouwburgplein. "Als je je ogen sluit, dan waan je je weer even aan zijn café in de Gasstraat", lacht Mario van Desselgem, die zichzelf na al die jaren nog als 'de geadopteerde zanger van de band' voorstelt.

Klaas Vantomme is wereldberoemd als dj in Kortrijk en de dansende omstreken onder de naam 2Kg Hoofdvlees. Hoewel hij zegt dat hij zonder Kortrijk niet kan, was hij vorig jaar 8 maanden in het buitenland. Voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, de Giro in Israël, het WK voetbal in Rusland en overal in Europa, Amerika en Zuid-Afrika met Beyoncé. De jongen die in zijn slaapkamer leerde scratchen en na een weddenschap op Dranouter speelde, amuseert zich met de beeldmix van de cyclocross en vindt het ook leuk om beelden van een misviering door elkaar te mengen. Tijdens Sinksen staat hij op vrijdag op het Schouwburgplein, maandag sluit hij de feesten af aan Den Bras.

Interne fout - KW

Sorry, de pagina kan niet worden weergegeven. Een tijdelijk probleem met de server. Probeer het later opnieuw.