Singhet Vro uit Desselgem viert gouden jubileum

© foto MVW
Redactie KW

Op zaterdag 8 juni viert het koor Singhet Vro zijn 50-jarig bestaan met een groot muzikaal feest. Tijdens een wandeling in het Desselgemse centrum kan het publiek genieten van zang, dans en woord, met aansluitend een openluchtconcert in park De Mote. “We willen aantonen dat koren nog altijd springlevend zijn, en absoluut niet ouderwets”, klinkt het bij de organisatie.

“Singhet Vro is in 1969 ontstaan als een groep ‘zingende moeders’ die wekelijks samenkwam om te repeteren. Door de jaren heen is het koor een verzameling van zingende vrouwen én mannen geworden, onder wie ook familieleden van de startende leden”, zegt Veerle Theerlynck, zelf al 13 jaar bestuurslid van het Desselgemse koor. “Met Singhet Gold, ons evenement dat zaterdag plaatsvindt, willen we aantonen dat koren helemaal niet saai zijn, maar wel voor een avond vol amusement kunnen zorgen.”

Het jubileumconcert is dan ook een muzikaal feest. “We verzamelen om 18 uur in De Mote, van waaruit we vertrekken naar drie betekenisvolle plekken voor het koor. Zo wandelen we naar de Ballingstraat, naar het huis van Michel Coorevits en Nelly Deboiserie, waar de allereerste repetities plaatsvonden”, gaat Veerle verder. “Ook de Sint-Martinuskerk komt aan bod, omdat we daar al verschillende concerten gaven.”

Herdenking

“Eindigen doen we om 20.30 uur in De Mote met een openluchtconcert door ons koor én door het Kleinkunstkollektief, dat onlangs ook optrad op het Labadoux-festival in Ingelmunster”, zegt Veerle. “Een stevig gevuld programma dus, maar we zien het helemaal zitten. Onze 25 koorleden hebben wekenlang gerepeteerd en nu kijken we er naar uit om ons plezier af te stralen op het publiek.”

Tijdens dit speciale optreden ter gelegenheid van de 50ste verjaardag, is er ook tijd om stil te staan bij het verleden.

Muziek is emotie, dus we vinden het ook belangrijk om een herdenking te houden aan onze overleden koorleden. We denken dan bijvoorbeeld aan Nelly Deboiserie, stichtend lid, en Charles Lavaert, vroeger bestuurslid, die in september overleed.” (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier