Simonne Lammerant en Gilbert De Vloo vieren hun briljanten bruiloft

© JT
Redactie KW

Voor de familie De Vloo-Lammerant was het op zondag, 20 oktober, een dubbel feest. Gilbert en Simonne vierden met vrienden en familie hun 65ste huwelijksverjaardag én de 90ste verjaardag van Gilbert die op 16 oktober 90 jaar werd.

Gilbert woonde op de ouderlijke hoeve in de Proostdijkstraat in Veurne. Simonne is afkomstig van de hoeve ‘Torreele’ in Wulpen. Het koppel huwde op 23 november 1954 in Wulpen en zijn na hun huwelijk op de ouderlijke hoeve van Gilbert in Veurne komen wonen. Het briljanten koppel kreeg drie kinderen: Monique, Martine en Willy.

In 1986 werd het bedrijf langs de Proostdijkstraat overgelaten aan zoon Willy en echtgenote Jenny Demonie. In de Duinkerkestraat in Veurne gingen ze rentenieren, en daar kon Gilbert zijn grootste hobby, tuinieren, verderzetten. Ondertussen werd af en toe bijgesprongen bij de dochters Martine en Monique en hun echtgenoten, Walter Depoorter en Norbert Rabaey. Monique en Norbert runden het restaurant ‘Ibis’ terwijl Martine en Walter een gemengd bedrijf van melkvee, varkens en groententeelt uitbouwden. Ook bij zoon Willy en schoondochter Jenny werd af en toe een handje toegestoken bij het melken van de koeien of bij de kriekenoogst.

Kleinkinderen Olav, Birger, Joeri, Sofie, Lynn, Jens en Nina zijn ondertussen de volgende generatie. Ook hebben er ondertussen acht achterkleinkinderen de familie vervoegd: Jana, Lotte, Maxim, Christian, Femke, Seppe, Hélène en Hervé. Eén van de kleinkinderen, Birger en zijn Roemeense echtgenote Dana wonen met hun twee kinderen in Roemenië en konden er niet bij zijn. Wanneer ze op familiebezoek komen in België is het telkens feest en wordt er een lekker etentje georganiseerd.

Het briljanten koppel werd door het stadsbestuur in de bloemen gezet en bedacht met enkele geschenken en een receptie in het stadhuis. Gilbert werd geboren in Veurne op 16 oktober 1929, zijn echtgenote Simonne werd in Wulpen geboren op 26 maart 1934. Gilbert en Simonne wonen nu in de Vleeshouwersstraat in Veurne.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier