Simon Ponzeele uit Knesselare is Belgisch kampioen Hoge Bi

© (Foto LIN)
Redactie KW

Zondagnamiddag stond alles in Oudenburg in het teken van oude fietsen en van de Hoge Bi. In een organisatie van de vereniging Onvergetelijke Retrofietsen Ettelgem (ORE) werden vanaf 13 uur meerdere races gehouden.

Na de races Hoge Bi internationaal was het de beurt aan de renners op retro- en antieke fietsen om hun kunnen te tonen. Aan de start stonden heel wat exemplaren uit de beginperiode van wat toen een fiets was. De eerste dateren uit begin de jaren 1800. De hele fiets bestond toen uit hout.

Iedereen keek natuurlijk uit naar het Belgisch kampioenschap Hoge Bi, dat over twaalf ronden werd gereden. Na een tweetal ronden kwam de regen in Oudenburg met bakken uit de hemel. Toch gaven de twaalf deelnemers, met een vrouwelijke deelnemer, de strijd niet op. Plaatselijke renner, de 59-jarige Eric Desmet, tevens organisator, reed enkele ronden op kop, tot groot genoegen van het publiek.

Uiteindelijk kwam het jonge geweld aan de leiding en trapte Simon Ponzeele uit Knesselare het tot de nieuwe Belgische kampioen. De jongeman is pas 19 jaar. “Het is mijn derde deelname aan dit BK: de eerste keer werd ik derde, vorig jaar tweede en nu pak ik de eerste prijs”, glundert de 19-jarige Simon. Hij neemt de titel over van Thomas Duyck uit Kortrijk die al drie keer won.

Simon Ponzeele kreeg de passie voor de Hoge Bi pas drie jaar geleden te pakken. “Het eerste jaar reed ik niet zo veel, maar de voorbije twee jaar al volop. Ik ben superblij met deze titel.”

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier