Simon Louagie wordt nieuwe manager van Talbot House in Poperinge

Simon Louagie (links) volgt Raf Craenhals op. © MD
Redactie KW

Zondagnamiddag werd Simon Louagie (31) uit Zonnebeke aangesteld als nieuwe manager van Talbot House, het huis waar Britse soldaten zich tijdens de Eerste Wereldoorlog konden ontspannen. Simon volgt Raf Craenhals op, die acht en een half jaar manager was.

Simon Loaugie volgde de lerarenopleiding Engels-Economie-Geschiedenis in Gent, behaalde een bachelor Toerisme en volgde vele cursussen, zoals de Gidsencursus. Tot op heden stond hij in Peace Village in Mesen in voor de public relations en het educatieve gedeelte.

“Ik ben als het ware opgegroeid in Talbot House”, zegt Simon Louagie. “Mijn ouders hebben elkaar hier leren kennen, en ik ben hier getrouwd met Delphine Boudry. Mijn vader Jan is hier al veertig jaar secretaris. Ik zie het als mijn grote opdracht om weer meer volk te lokken naar Talbot House. En vanaf april volgend jaar wordt een nieuwe, grootse tentoonstelling opgezet.”

Raf Craenhals (51), afkomstig uit Mortsel, was manager sinds 1 juli 2011. Daarvoor runde hij tien jaar een hotel in Tsjechië en nu vertrekt hij weer naar daar om er te werken voor KBC. “Toen ik hier aankwam in 2011, was Talbot House wat de weg kwijt. Iedereen was zowat uit elkaar gegroeid, en Talbot House was niet meer het ‘Huis van de Mensen’. Ik wilde de originele spirit terug in het huis brengen en al de rest was gewoon ‘part of the job’. Het hoogtepunt was uiteraard de viering van de honderdste verjaardag van het Huis in 2015 en het behalen van de Toersimetrofee. Tijdens mijn bewind mochten we 180.000 bezoekers ontvangen, en logeerden er 9.000 verblijfstoeristen”, aldus Raf Craenhals.

(AH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier