Simon Bossuyt is de zoon van Frederik en Nathalie Goesaert en de grote broer van Eva. Hij zit in het vijfde leerjaar aan de Centrumschool Harelbeke. Simon houdt van de KSA, het volgen van de tekenschool richting animatie, dictie en toneel en de musicals van Arte del Niño, de kinderafdeling van Arte del Sueño. Zijn grote liefde is echter muziek spelen.

Hij volgde al vanaf het eerste leerjaar prénotenleer en volgt nu al drie jaar cornet aan de Academie aan de Leie, met als docent Geert Verschaeve. "Ik hou van blaasinstrumenten en de ventielen. Gitaar vind ik niet zo leuk. Ik wou eigenlijk tuba spelen, maar dat was veel te groot. Dan wou ik trompet spelen omdat dat er mooi uitzag en een mooie klank had. Ik ben begonnen met cornet en voorlopig hou ik het daarbij. Later zal ik misschien nog een ander instrument spelen zoals hoorn", vertelt Simon.

Verzoeknummertjes

Omdat Simon en zijn zus Eva hun grootouders en familie niet kunnen bezoeken wegens de maatregelen rond het coronavirus kwam hij op een uniek idee. "Via 'Radio Simon' speel ik iedere dag 1, 2 of 3 liedjes voor mijn tofste familie: mijn grootouders mémé Rosanne en pépé Chris, oma Carline en opa Pier en tante Nausikaä en nonkel Jorrit", vervolgt Simon. "Dat maakt hen blij en ze vragen er ook naar. Ze kunnen ook verzoeknummertjes indienen. Oma Carline vroeg onlangs nog 'Ode aan de vreugde' en ik heb dat ook gespeeld. Papa en ik filmen dat dan en sturen dat door via WhatsApp."

Beide oma's zijn erg tevreden met 'Radio Simon'. 'Danke Simon, wat een mooi en hartverwarmend initiatief. We genieten er van', zeggen oma's Rosanne en Carline. Ook de twee opa's en tante en nonkel vinden het leuk. 'Ik ga daar zeker mee verder doen', besluit Simon. (Peter Van Herzeele)

Simon Bossuyt is de zoon van Frederik en Nathalie Goesaert en de grote broer van Eva. Hij zit in het vijfde leerjaar aan de Centrumschool Harelbeke. Simon houdt van de KSA, het volgen van de tekenschool richting animatie, dictie en toneel en de musicals van Arte del Niño, de kinderafdeling van Arte del Sueño. Zijn grote liefde is echter muziek spelen. Hij volgde al vanaf het eerste leerjaar prénotenleer en volgt nu al drie jaar cornet aan de Academie aan de Leie, met als docent Geert Verschaeve. "Ik hou van blaasinstrumenten en de ventielen. Gitaar vind ik niet zo leuk. Ik wou eigenlijk tuba spelen, maar dat was veel te groot. Dan wou ik trompet spelen omdat dat er mooi uitzag en een mooie klank had. Ik ben begonnen met cornet en voorlopig hou ik het daarbij. Later zal ik misschien nog een ander instrument spelen zoals hoorn", vertelt Simon.Omdat Simon en zijn zus Eva hun grootouders en familie niet kunnen bezoeken wegens de maatregelen rond het coronavirus kwam hij op een uniek idee. "Via 'Radio Simon' speel ik iedere dag 1, 2 of 3 liedjes voor mijn tofste familie: mijn grootouders mémé Rosanne en pépé Chris, oma Carline en opa Pier en tante Nausikaä en nonkel Jorrit", vervolgt Simon. "Dat maakt hen blij en ze vragen er ook naar. Ze kunnen ook verzoeknummertjes indienen. Oma Carline vroeg onlangs nog 'Ode aan de vreugde' en ik heb dat ook gespeeld. Papa en ik filmen dat dan en sturen dat door via WhatsApp."Beide oma's zijn erg tevreden met 'Radio Simon'. 'Danke Simon, wat een mooi en hartverwarmend initiatief. We genieten er van', zeggen oma's Rosanne en Carline. Ook de twee opa's en tante en nonkel vinden het leuk. 'Ik ga daar zeker mee verder doen', besluit Simon. (Peter Van Herzeele)