Simon (25) uit Desselgem enige West-Vlaamse deelnemer aan Mister Adventure

Samen met 11 andere deelnemers strijdt de 25-jarige Simon Steelant mee om de titel van ‘Mister BeNeLux Adventure 2019’. Het is nog maar de derde keer dat de verkiezing georganiseerd wordt, maar de Desselgemnaar ziet het alvast zitten. “Ik wil er vol voor gaan”, klinkt het.

Simon kan met de verkiezing van Mister Adventure enkele mooie prijzen winnen (Foto PNW).

De organisatoren wilden met de Mister Adventure-verkiezing ook eens een mannelijk alternatief voorzien voor de traditionele missverkiezingen. Hun ideale kandidaat: een aantrekkelijk uiterlijk, een sterke persoonlijkheid, een avontuurlijke ingesteldheid en de nodige portie lef en ambitie. Al voelde Simon zich niet meteen aangesproken. “Er was mij al een paar keer gevraagd om deel te nemen, maar pas na wat twijfelen heb ik uiteindelijk toegezegd”, vertelt hij.

Samen met elf andere deelnemers uit Nederland, België en Luxemburg is Simon zich aan het voorbereiden om op 30 april het beste van zichzelf te geven op de officiële Misterverkiezing. “Die avond wordt een echte show, zoals ook bij de vrouwen het geval is. We zullen moeten bijvoorbeeld moeten dansen, maar ook défiles lopen. Daarmee heb ik al ervaring”, gaat hij verder. “Ik was al model voor Entre Nous en Terre Bleu, maar het verschil is nu dat er gewerkt wordt met een professionele organisatie die ons echt diepgaand coacht.”

3.000 euro

Als Simon eind april de titel op zijn naam mag zetten, mag hij volgend jaar in november ook ons land vertegenwoordigen op ‘Manhunt International’ in Vietnam. “Dit jaar mocht de winnaar dat ook doen. Hij trekt daarvoor binnenkort naar Australië.” Verder krijgt de winnaar ook nog andere prijzen. “Onder andere een geldprijs van 3.000 euro, twee kostuums, een waardebon voor parfum, twee fotoshoots en een contract voor één jaar bij European Top Models“, vertelt Simon.

Enige West-Vlaming

Om zo ver te raken in de wedstrijd heeft Simon ook nog wat hulp nodig. Twintig procent van de punten staat namelijk op een SMS-voting. “Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen een berichtje met daarin ‘MMBA01’ sturen naar 3339. Dat verhoogt mijn kans om uiteindelijk winnaar te worden. Het zou plezant zijn als de mensen de enige West-Vlaamse kandidaat een beetje steunen”, knipoogt Simon. (PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.