Simon (23) neemt Optiek Tanghe in Oostrozebeke over

Simon neemt de optiekzaak van Franky Tanghe over. (GF)
Redactie KW

Franky Tanghe verlaat zijn optiekzaak in de Wielsbekestraat. Ooigemnaar Simon Loosvelt (23) nam de zaak begin deze maand over. “De naam van de zaak blijft hetzelfde, maar er waait een nieuwe wind”, klinkt het.

Bij de zoektocht naar een studiekeuze sprong optiek er voor Simon uit. “De combinatie van de fijne handarbeid, de modieuze invalshoek en het sociaal contact met mensen sprak me enorm aan. Die studierichting paste dus goed bij mij”, geeft hij aan. De jonge opticien studeerde af op 30 juni. Eén dag later werd hij zaakvoerder van Optiek Tanghe.

“Ik heb bij Franky mijn stage gedaan. We hadden een goede klik. Hij gaf al langer aan dat hij het rustiger aan zou doen, dus gaf hij me de kans om de zaak over te nemen.”

Simon heeft veel aan Franky te danken. “Tijdens mijn stage heb ik veel zaken geleerd die ik in de les niet zag, zoals het kiezen van de beste glazen of passende montuur voor een klant. We zijn beiden heel perfectionistisch, dus zet ik zijn manier van werken graag verder.”

Voor de pas afgestudeerde opticien is het direct een grote stap. Hij zal dan ook enkele zaken aanpassen. “Er volgt een kleine renovatie en ik zal de winkel ook wat promoten op sociale media, zoals Facebook en Instagram.” De naam Optiek Tanghe blijft wel behouden. “Iedereen in de omgeving kent Tangske, dus dat verander ik niet. De service blijft ook hetzelfde: we gaan altijd op zoek naar de beste oplossing voor de klant”, besluit hij. (NVR)

Info: info@optiektanghe.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.