Sim ontwerpt design voor rallywagen Oliver Solberg

“Ik hoop om in de toekomst iets meer te kunnen doen in het rallywereldje”, zegt Sim Vansevenant. (foto EF) © Eric Flamand
Redactie KW

Dit weekend zullen de ogen van duizenden rallyliefhebbers gericht zijn op de rally van Monte Carlo, waar de eerste manche van het WRC zal plaatsvinden. In Poperinge zal daarbij heel wat aandacht zijn voor de Skoda Fabia RS Rally2 van Oliver Solberg. Simon ‘Sim’ Vansevenant is immers de man achter het ontwerp op de bolide van de jonge Zweed.

“Ik ben voornamelijk actief als ontwerper van livery en design voor verschillende games”, aldus de 31-jarige Sim. “Voor de fun had ik eventjes een custom design gemaakt voor een Fabia Rally2 en dat via de sociale media doorgestuurd. Daarbij had ik onder andere Skoda Motorsport en Toksport, een privéteam uit het WRC, getagd. Op 1 januari kreeg ik plots bericht van het team rond Oliver Solberg, dat ze het een cool design vonden, dat ze de stijl graag zagen en ze dit wilden op hun rallywagen. Voor mij een complete verrassing, waar je zelfs niet van durft dromen.

Ik had wel maar twee dagen de tijd om alles uit te werken, aangezien de Monte er heel snel zat aan te komen. Maar met snel en efficiënt te werken lukte alles. Het vreemde is dat ik hiervoor totaal geen opleiding volgde, en alles zelf aanleerde. Ik doe het nog altijd als een soort hobby. Eerder al had ik de Subaru Impreza van Nederlander Martijn Van Hoek van een gepast design voorzien. Net zoals de Peugeot 208 van Gilles Pyck, die weliswaar een kort leven was beschoren, en vorig jaar de Skoda Fabia waarmee Piet Declercq aantrad in de Rally van Monteberg.”

Toevalstreffer

“Dit is voor mij zeker een grote toevalstreffer, maar tezelfdertijd biedt dit een enorm grote kans om me in dit wereldje hogerop te werken. Ik hoop dan ook om in de toekomst iets meer te kunnen doen in het rallywereldje. Gezien alles heel vlug is gegaan, kan ik niet naar Monte Carlo gaan, maar het team van Oliver Solberg heeft me uitgenodigd om alles van nabij te volgen op een van de volgende WRC-wedstrijden. Wat ik zeker van plan ben. Toch spijtig dat ze dit jaar Ieper niet meer aandoen, dan had dit voor mij nog een specialer gegeven geweest.” (DT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.