Silke Jooren uit Woesten is 21 in 21: “Een huisje, tuintje en kindje”

© (Foto LV)
Redactie KW

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen.

Hoe ziet je weekend er meestal uit?

“In het weekend spreek ik heel graag af met vrienden en mijn lief. Dat gebeurt meestal op zaterdag, want de zondag is bij ons thuis vaak een familiedag. Dan gaan we weleens op bezoek bij mijn grootouders om een koffie te drinken en wat gezellig bij te praten. Het gebeurt heel vaak dat ik nog maar net binnen ben bij hen, of mijn opa vraagt al mijn hulp bij zijn woordzoekers. Hij laat soms enkele woorden over, en het is dan aan mij om de puzzel te vervolledigen.”

Wat deed je om de lockdowns door te komen? Heb je nieuwe hobby’s ontdekt?

“Sinds november 2020 is Loeka bij ons. Loeka is een cavalier king charles spaniël, echt een mooi en schattig beestje. Maar natuurlijk moet je aan zo’n puppy veel tijd besteden. ‘s Avonds laat ik Loeka graag uit en maken we een wandelingetje. De afstanden die Loeka kan afleggen, worden almaar groter. We hebben ook een lessenreeks gevolgd bij for dogs pleasure, wat natuurlijk ook tijd in beslag heeft genomen. Ik wou al lang een hondje, dus het is echt een groot plezier om Loeka in huis te hebben. En dat ze bij ons kwam in een lockdownperiode, was een extra voordeel.”

Ben je een dierenvriend?

“Ja, hoor. Vòòr Loeka heb ik zowat alle soorten huisdieren met veel plezier verzorgd. Zo hebben we thuis al schildpadjes gehad, en vissen en katten en konijnen. Ik had vroeger ook een hamster, die vaak ‘in een bolletje’ rondliep binnen. Op een dag is dat speeltje kapot gegaan, waardoor m’n hamster vrij spel had: hij was via de onderkant van de koelkast onder de keukenkasten gekropen. Papa heeft dan de onderkanten moeten openbreken om het beestje terug te vinden. Tot enkele jaren geleden ging ik ook met mijn papa en pépé mee naar de vinkenzetting. Ik vond dat telkens een rustgevende activiteit. Nu heb ik daarvoor jammer genoeg niet veel tijd meer, door mijn schoolwerk.”

Is er een goed doel dat je nauw aan het hart ligt?

“Ik voel een band met het goede doel Think Pink, want ik ben in mijn omgeving al geconfronteerd met borstkanker. Daarom besliste ik een tijdje geleden om mijn haar te knippen en te doneren aan Think Pink. Ik denk dat je toen een staart van ongeveer vijftien centimeter moest doneren. Nu is de vooropgestelde lengte al wat langer, maar toch probeer ik ook nu weer om mijn haar lang te laten groeien, zodat ik nog eens mijn bijdrage kan leveren aan het goede doel. Ik vind het een mooi idee dat je met je afgeknipte haar, waar je toch niets meer mee bent, mensen kan steunen in een moeilijke fase in hun leven.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Ik zou dan graag mijn huisje-tuintje-kindje-droom vervuld zien. Ik wil ook een vaste job in de streek vinden. Vleteren heeft een ideale ligging, dicht bij Poperinge, Ieper en de zee. Ik droom ook van een eigen ergotherapiepraktijk, die gespecialiseerd is in psychische problematiek of verstandelijke beperkingen, want ik zou die mensen graag hulp aan huis kunnen aanbieden.” (LV)