Silke en Brecht zijn de eersten die elkaar hun jawoord in het Abtspark in Oudenburg geven

Het weer zat in elk geval geweldig mee voor het koppel. © LI
Redactie KW

Zaterdagnamiddag was een speciale dag voor Silke Houthoofdt en Brecht De Smedt. Eindelijk, na vier moeilijke maanden om hun trouw voor te bereiden, gaf het koppel elkaar het jawoord. Silke en Brecht kozen als eersten het Abtspark om hun trouwbeloftes uit te spreken.

Recent keurde de gemeenteraad het voorstel goed om koppels naast het stadhuis ook de kans te geven om elkaar het jawoord te geven in het Abtspark van het Romeins Archeologisch Museum. “Die mogelijkheid hebben wij meteen aangegrepen. Vermits in open lucht konden we meer familie en vrienden uitnodigen om met ons deze heugelijke dag mee te beleven“, aldus de bruidegom, Brecht De Smedt.

“Als Oudenburgenaar ben ik trots hier te mogen trouwen. Onze dag kan al niet meer stuk, nadat we de voorbije maanden door corona niets dan tegenslagen kenden bij de voorbereiding van ons huwelijk”, glundert Brecht, beroepshalve sportpromotor bij de sportdienst van zijn stad. Zijn kersverse echtgenote Silke in receptioniste. Het koppel woont met dochtertje Laurien in de Raphaël de Mercatellisstraat.

Nog een leuk weetje: Brecht is de kleinzoon van Arnold Naert, zo’n 20 jaar de Gistelse correspondent voor De Zeewacht. Na het officiële gedeelte kregen het kersverse echtpaar, ouders, bruidsmeisjes en jonkers nog een receptie aangeboden door Stad Oudenburg.

“Ik ben vandaag een gelukkige burgemeester”, aldus Anthony Dumarey. ”Alles is bijzonder goed verlopen. Het was een prachtig moment, een bewijs dat in Oudenburg veel te beleven valt. Ik hoop dat dit huwelijk op deze prachtige locatie de aanzet mag zijn voor veel andere koppels om hier te trouwen. En eens de Sint-Pieterszaal van de Abdijhoeve klaar voor gebruik, zal ook dit een mooie locatie worden om er in het huwelijksbootje te stappen.”

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier