Sigurd Tanghe uit Ingelmunster houdt Gallery L’Art Maniac in Knokke open

De vernissage in Gallerij L'Art Maniac in Knokke-Heist met v.l.n.r. Sigurd Tanghe, Alexandra Van Varenberg, Charlene Tytgat, Eliana Van Varenberg, Nicolas Van Varenberg, Charlotte Nollet, Pascale Nollet (Elixir D'Anvers), Michael Peetermans en Eugène Van Varenberg. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Op donderdag 15 augustus vond de vernissage plaats van werken van onder meer Nicolas Van Varenberg (zoon van Jean-Claude Van Damme) en Charlotte Nollet (echtgenote van Romeo-zanger Gunther Levi) in de Gallery L’Art Maniac in Knokke-Heist. De zaakvoerder is Sigurd Tanghe uit Ingelmunster.

Sigurd Tanghe en Charlene Tytgat woonden enkele jaren in de Meulebekestraat en nu zijn ze woonachtig in de Kortrijkstraat in Ingelmunster. Het echtpaar, met een zoontje van zeven jaar, werd op dinsdag 30 januari 2018 geconfronteerd met een serieuze tegenslag. In een huurwoning naast hun woning, die ze grondig aan het verbouwen waren in de Kortrijkstraat, woedde een hevige brand. Momenteel is Sigurd, die een passie heeft voor de schilderkunst, nog altijd bezig met de renovatie ervan. Tijdens de brand werden ook diverse van zijn eigen werken vernield.

Hij bleef echter niet bij de pakken zitten en bleef nieuwe werken schilderen. Samen met zijn echtgenote besloot hij hun droom te realiseren door een eigen galerie te openen in Knokke-Heist. “We zijn geboren met een potlood in onze handen”, glimlacht Sigurd. “In de familie langs vaderskant stroomt er verf door de aderen. Mijn zoon van zeven is iedere dag bezig met tekenen. Kunst zit dus in onze genen.”

bekende personen

Sinds ruim vijf maanden is Sigurd de zaakvoerder van Gallery L’Art Maniac langs de Zeedijk in Knokke-Heist. Op 15 augustus vond daar de vernissage plaats van de werken van Nicolas Van Varenberg (zoon van acteur Jean-Claude Van Damme, red.), Henk Van Cauwenbergh, Michael Peetermans, Charlotte Nollet en natuurlijk ook Sigurd Tanghe. Onder de aanwezigen ook de ouders van Jean-Claude Van Damme, die er zelf enkele dagen voordien was geweest. “Het contact met Jean-Claude kwam er toevallig. Toen ik met een schilderij over de straat wandelde, sprak hij me aan. Hij vertelde dat zijn zoon ook schilderde. Maanden later kwam hij met de vraag om iets te doen voor zijn zoon. En nu staan we hier op deze vernissage in het bijzijn van zijn zoon”, aldus Sigurd.

“Na deze vernissage blijven alle werken hangen in onze galerij. Iedereen die hier exposeert, heeft zijn eigen stijl. Je bemerkt vijf stijlen, die perfect bij mekaar passen. Of het een gok was? Inderdaad, een serieuze gok, maar met onze stijl zitten we goed. Het is niet louter decoratief. Het is kunst, maar kunst die decoratief is. Wij ontwikkelen geen eigenzinnige stijlen, waarvan er maar één op één miljoen dat werk kan kopen. Het is haalbaar voor iedereen. Naar prijs/kwaliteit is dat oké. Iedereen kan dus iets kopen. We hebben werken van 2.000 euro en ook van 10.000 euro. In onze galerie hebben we een huiselijke sfeer. Nationale, maar ook internationale mensen komen hier spontaan binnen. Bekende personen? Natuurlijk, maar ik ken ze niet allemaal en ik respecteer hun privacy.”

grote vakantie

Het echtpaar woont nog altijd in de Kortrijkstraat. “Vanaf september moet de zoon terug naar school in Ingelmunster. Tijdens het weekend zitten we hier, tijdens de week in Ingelmunster. Nu zie ik dat als onze grote vakantie in Knokke-Zoute. Qua verbouwing ligt het nu een beetje stil. Ik schilder hier dag en nacht, zelfs als mijn vrouw ligt te slapen”, lacht Sigurd. “Vanaf september wil ik de uitgebrande huurwoning naast onze woning in de Kortrijkstraat verder opknappen om wellicht dan te verhuren. Ik denk dat we dan vooral op zaterdag, zondag en maandag zullen open zijn in Knokke-Heist. Maakt iemand een afspraak, dan komen we af. De afstand van 60 km tussen Ingelmunster en Knokke-Heist is niet zo ver.”

Op de vraag of zijn eigen werken verkopen, zegt Sigurd: “Wanneer we iedere maand kunnen overleven en ik een koffie kan drinken, dan ben ik gelukkig. Ik doe het niet meer voor de grootste auto of de grootste villa, ik doe het voor mijn geluk.”

Info: Gallery L’Art Maniac by Sigurd Tanghe, Zeedijk 708, Knokke-Heist – 0468 17 11 55.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier