Sigrid Vandenbulcke: “Iedereen moet natuurwandeling dicht bij huis kunnen doen”

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke polst bij Westtoer om ook in onze streek wandelknooppuntwandelingen te bewegwijzeren. Op de foto staat ze op een knooppunt van de Korte Wagenweg in Lauwe, een van de wandelingen die ze zeker zou aanprijzen. © WO
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Virologen zijn het er allen over eens: het coronavirus is geen partij voor de kracht van de frisse buitenlucht. Wandelen is gezond en was nooit eerder zo populair. Onder het motto “wandelen rond de kerktoren” brengt Westtoer.be heel wat lokale wandelroutes in kaart. Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke (N-VA) is blij met deze evolutie, al zijn er volgens haar nog te veel blinde vlekken.

Zowat een week geleden stelde Westtoer zijn vernieuwde website voor, met daarop wandelsuggesties voor alle inwoners van de 64 West-Vlaamse gemeenten. “Ik juich het initiatief toe, want meer dan ooit is het duidelijk dat we onze weerstand kunnen verstevigen door op een veilige manier te genieten van de gezonde buitenlucht”, klinkt het bij het provincieraadslid. “Toch merk ik dat er op de site van Westtoer.be heel wat blinde vlekken te zien zijn. 12 wandelnetwerken, 56 lusvormige wandelroutes en 24 erfgoedwandelroutes werden ondertussen opgenomen, maar die bedekken slechts een deel van de provincie. Westtoer kan deze blinde zones nog probleemloos invullen met trajecten uit Diksmuide, Torhout, Roeselare en zelfs Kortrijk en Menen. Iedere West-Vlaming moet, in deze periode, in staat zijn dicht bij huis een natuurvriendelijke wandeling te kunnen uitvoeren.”

Het provincieraadslid voegde de daad bij het woord en lanceerde zelf verschillende aanvullingen van het wandelnetwerk op haar eigen website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier