Sierteeltbedrijf in Hertsberge schenkt gratis bloemen weg

De Erica's zijn intussen bijna allemaal weg. © PH
Redactie KW

Voor de wandelaars en joggers die op het einde van de kasteeldreef vanuit Hertsberge het provinciaal domein Bulskampveld in liepen, was het een aangename verrassing. Het hekken van de plantenkwekerij van Walter Neirynck en zoon Bart stond de voorbije weken wagenwijd open en iedereen die het wenste, kon er gratis Erica’s meenemen.

Het sierteeltbedrijf Neirynck W & Zoon kweekt onder meer Hortensia, Gaultheria, Azalea Indica en Hyacinten maar is vooral gespecialiseerd in de teelt van Erica’s en Calluna en is hierin uitgegroeid tot een leverancier voor de Europese groothandel.

“En daar knelt nu het schoentje”, vertelt Bart Neirynck. “Die planten konden we normaal gezien in maart verkopen en waren vooral bestemd voor Frankrijk, maar door het coronavirus lag de export stil. We hebben dan beslist deze gratis aan te bieden aan de passanten. Maar ondertussen zijn ze bijna allemaal weg.”

Hopen op goede verkoop in mei

“Gelukkig zijn onze hortensia’s kamerplanten of terrasplanten die later in de tuin kunnen geplant worden. Doordat alle verkooppunten gesloten waren, hebben we dan thuis Hortensia verkocht. Ze stonden te koop voor ons gesloten hekken. De klanten mochten het bedrag (10 of 15 euro volgens gekozen maat) in de brievenbus stoppen. Zo hebben we er wel wat kunnen verkopen de voorbije maand. Nu vermindert dat wel”, weet Bart.

“De tuincentra zijn weer open zijn en de export start weer op. Daardoor verkopen we nu weer meer in de groothandel. Hopelijk hebben we een goede verkoop in mei.” (PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.