Siem Vandenbussche wint zoektocht naar Geknoopte Zakdoek

Winnaar Siem Vandenbussche met Lore Descamps en Leen Vandewyver van de Dienst Seniorenzorg en schepen Bryan Vanderhaeghe. © MD
Redactie KW

De 5-jarige Siem Vandenbussche uit Roesbrugge is de winnaar geworden van een originele zoektocht in de acht deelgemeenten van Poperinge.

Afgelopen zomer organiseerde de Dienst Seniorenzorg, afdeling Dementievriendelijk Poperinge, een zoektocht om dementie in de kijker te zetten en bespreekbaar te maken. Wie de Geknoopte Zakdoek vond kreeg een lekkere verrassing, wie de origineelste foto maakte kreeg nog een extra prijs.

“De wedstrijd was een beetje gebaseerd op het format van ‘De Stoel’ op televisie. In iedere deelgemeente werd een geknoopte zakdoek opgehangen, om de mensen te wijzen op de problemen rond dementie”, zegt Leen Vandewyver van de Dienst Seniorenzorg.

Hoppestoet op driewielertje

Wie als eerste de zakdoek vond, won een hommelpaptaart. En dat waren er dus acht. Men kon ook een selfie opsturen via Facebook, om zo een boekenpakket te winnen voor het hele gezin. Winnaars werden Lore Descamps (38) en haar zoontje Siem Vandenbussche (5) uit Roesbrugge.

“De foto konden we nemen in het huisje bij het begin van het Dode IJzerpad in Roesbrugge. Daar hingen de zakdoek en het verhaaltje”, aldus Lore Descamps. De kleine Siem werd drie jaar geleden wereldberoemd in Poperinge, omdat hij het hele parcours van de Hoppestoet meereed op zijn kleine driewielertje. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier