Siebrand Craeynest trekt graag naar V-TEX: “Een groene omgeving midden in een creatieve stad”

Een druk, geëngageerd bestaan houd je maar vol als je er af en toe afstand van kunt nemen, letterlijk en figuurlijk. Dat afstand nemen doet Siebrand Craeynest op de site van V-TEX, waar hij een boeiende samensmelting van verleden en heden aantreft en daarover kan mijmeren.

Siebrand Craeynest op de site van VTEX. “Dit brengt de scheiding tussen twee werelden in beeld.”
Siebrand Craeynest op de site van VTEX. “Dit brengt de scheiding tussen twee werelden in beeld.”

Siebrand Craeynest is naast Kortrijks rapper, moraalwetenschapper en bezieler van Auw La, vooral gekend als coördinator van vzw De Stroate uit Kortrijk. Samen met zijn team gaat hij er dagelijks vol passie aan de slag. Om te mijmeren of even zijn gedachten te verzetten, trekt Siebrand graag richting de V-TEX in Kortrijk. “Een groene omgeving middenin een creatieve stad. Het brengt de scheiding tussen twee werelden in beeld”, zegt hij.

“De site ligt net buiten het centrum en is een overgang van verschillende stadswijken. Ze weerspiegelt de geschiedenis van de textielstreek in de vorm van de ruïne en het gebouw waar de buurtwerking, jeugdbeweging en Redside een thuis vinden. Daarnaast heb je een niet strak gereguleerd stuk groen aan de ene kant, en de meer klassieke ‘Engelse tuin’ aan de andere kant van de site. Dat maakt het geheel, met alle brakke kantjes erbij, wel een interessant microklimaat, in een wereld en maatschappij in transitie.”

Kinderen en graffiti

Het is voor de rapper ook een ideale locatie om zijn gedachten te verzetten “Na mijn werk in De Stroate kom ik graag even tot hier met mijn hond, om tot rust te komen. De combinatie van spelende kinderen, machtige graffititekeningen en het veelzijdige gebruik van deze site doet me mijmeren over de toekomst en het verleden”.

“Daarnaast is deze wijk in opwaardering, en is er een mooie cohesie merkbaar. De ene kant van de V-TEX is al opgewaardeerd, de andere kant is in bloei aan het komen. Die samenhang zorgt voor een unieke ervaring, als ik hier kom wandelen met mijn hond”, besluit Craeynest.

(TVG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.