Siebe kreeg het bezoek van de Snoezelmobiel: “Enkele unieke gezinsmomenten beleefd”

Paul Bruneel

Siebe Logghe (9) mocht twee dagen genieten van de snoezelmobiel. Die had zijn moeder Eefje Van Maerrem gewonnen met een wedstrijd. Het gezin uit uit Sint-Jacobskapelle is het eerste gezin dat dankzij het Steunpunt Kinderepilepsie hiervan kon genieten

Mama Eefje Van Maerrem nam deel aan een wedstrijd die uitgeschreven werd door het Steunpunt Kinderepilepsie, dat steun biedt aan families die getroffen zijn door medicatieresistente kinderepilepsie. Zo kreeg Siebe Logghe twee dagen lang de gelegenheid om te genieten van de snoezelmobiel. Het gaat om een project van Casa Magnolia, een vzw die een ziekenwagen liet ombouwen tot snoezelmobiel en op die manier ouders en kinderen een rustgevende ervaring wil bezorgen aan een betaalbare prijs. Mama Eefje, papa Rik en Siebe mochten er als eerste helemaal gratis van genieten.

Tot rust komen

“Wij zijn enorm blij dat we de snoezelmobiel hebben mogen uittesten en ik zou iedereen aanraden om dit ook te doen”, vertelt Eefje. “Niet enkel onze zoon Siebe, maar ook Rik en ik hebben er van genoten, het is ongelofelijk hoe je tot rust komt in de snoezelmobiel.”

“Het interieur zorgde niet enkel voor rust voor Siebe, maar ook voor onszelf” – mama Eefje Van Maerrem

Siebe was pas vier maanden toen hij getroffen werd door epilepsie en later ook nog het syndroom van Lennox-Gastaut kreeg. “Siebe loopt school in de lagere school De Strandloper van de Rozenkrans in Oostduinkerke, maar uiteraard proberen we om hem zoveel mogelijk thuis bij ons te hebben in de vertrouwde gezinsomgeving. Toen ik die wedstrijd van het Steunpunt Kinderepilepsie zag op Facebook heb ik me onmiddellijk kandidaat gesteld om deel te nemen en we hebben geluk gehad. De snoezelmobiel is echt wel iets aparts, je zou het niet vermoeden als je de buitenkant bekijkt, maar binnenin is het een en al rust wat je hoort, ziet en voelt”, geeft Eefje mee. “Een nieuwe ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.”

Rustgevend

De naam snoezelmobiel is niet zomaar gekozen, want snoezelen is een samentrekking van snuffelen en doezelen. Snoezelen is op ontdekking gaan en doezelen betekent tot rust komen. De omgebouwde ziekenwagen is volledig uitgerust met een muziektrilbed, projectie van beelden waaronder een boswandeling, dieren of treinsporen, een spiegelhoek, een sterrenhemel, een schommelstoel en een vloeistoffenwiel. “Siebe was zot van de schommelstoel en de gekleurde bubbellamp”, zegt Eefje. “We hebben in die snoezelmobiel echt enkele unieke mama-kind en gezinsmomentjes beleefd. Het interieur zorgde niet enkel voor rust voor Siebe, maar ook voor onszelf. We hebben supermomentjes beleefd dankzij het Steunpunt Kinderepilepsie.”

Wie meer te weten wilt komen over Steunpunt Kinderepilepsie kan dat via www.kinderepilepsie.be. Over Casa Magnolia vind je alles via www.casamagnolia.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.