Siciliaanse Salvina Lamendola opent La Perla in Dentergem

Vincenzo, dienster Ahlam en Salvina Lamendola. © foto RD
Redactie KW

Met La Perla heeft Dentergem een eigen Italiaans restaurant. Salvina Lamendola staat er achter het fornuis en kookt met hart en ziel voor iedereen die de zuiderse keuken kan smaken.

Salvina Lamendola groeide op in een stad op een heuvel in de meest zuidelijke provincie van Sicilië. Agrigento ligt op enkele kilometers van de zuidkust. Al een tiental jaar woont ze in België en deed in die periode ruime ervaring op in verschillende Italiaanse restaurants.

Net voor de feestdagen opende ze haar eigen restaurant La Perla, op de hoek van de Dreve en de Statiestraat. Salvina is de chef, Vincenzo staat in de zaal.

“Al van bij de start was er veel interesse”, aldus Salvina. “We krijgen niet alleen Dentergemnaren, maar ook mensen uit de naburige gemeenten over de vloer“, bevestigt Vincenzo.

Verse keuken

Salvina en Vincenzo willen de echte lekkere, verse keuken van hun thuishaven serveren. “We bereiden de pizza’s elke dag vers. Onze tip? Probeer eens iets anders dan een pizza en ga voor dé klassieker: parmigiani. Of geniet van de verse tortellini of ravioli. Voor de visliefhebbers is er dorade, de vleeseters kiezen misschien eens kiezen voor de typische ossobucco.”

Ook de wijnselectie komt uit Italië: Barbera dalba superiore, Ribbeo scansano Morrellino, Grecchetto Umbria, Terre del marchese Toscana,…

Eén ding is duidelijk: koken is voor Salvina een echte passie. En Vincenzo ontvangt de gasten met zuiderse charme. (RD)

La Perla, Dreve 2, Dentergem, gesloten op woensdag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier