Showband Calypso maakt mondmaskers voor Gemeente Zwevegem

Vlnr: Schepen Eliane Spincemaille, Veerle Mondy, Philippe Depraetere, Wouter Dewyn, Marijke Orins en schepen Isabelle Degezelle bij de overhandiging vanop afstand. © (Foto GV)
Redactie KW

De afdeling kostumering van Calypso, aangevuld met nog enkele vrijwilligers uit die vereniging, zorgden ervoor dat o.a. het gemeentepersoneel over kwalitatieve mondmaskers beschikt.

Vrijdag werd een eerste lading met zo’n 600 mondmaskers aan het gemeentebestuur overhandigd. De levering kwam dus net voor de heropstart van de scholen. “Nu de activiteiten in de gemeentediensten na de corona-lockdown systematisch weer volop hernemen, is nood aan herbruikbare mondmaskers zeer groot. Dit zowel voor het eigen personeel, als voor de heropstart van de gemeentescholen en de medewerkers in de kinderopvang.”, vertelt Eliane Spincemaille, schepen van Samenleving (CD&V) die enkele weken terug beroep deed op de expertise van Calypso-voorzitter Philippe Depraetere om stoffen en linten aan te kopen om zo 2 000 maskers zelf te kunnen maken. “Filip kon ons met zijn ervaring in de textielwereld snel én tegen goede prijzen helpen aan hoogwaardig basismateriaal geschikt voor medisch gebruik. Als kers op de taart werd het ook mogelijk om elk masker te bedrukken met het logo van de Gemeente Zwevegem.”

Naast het advies van de Calypsovoorzitter kwam er ook veel concrete hulp van die vereniging. “Alle 2.000 maskers werden volgens het officieel patroon uit de rollen stof geknipt, de lintjes werden op maat versneden en maar liefst 600 maskers werden door hen één voor één volledig afgewerkt.”, aldus Wouter Dewyn, secretaris van Calypso.

De ijverige stiksters zijn Hedwige Adyns, Marleen Baert, Corry Blauwblomme, Christiane Cottyn, Inge Lefevre, Rita Vandemeulebroeke, Jeanine Vangroenweghe en Regine Verriest, waarvan de meesten actief zijn in de kostumering van Calypso Performance Ensemble. Ze staan in voor het maken en herstellen van de showkostuums en maakten nu dus mondmaskers. De ambitie van dit team is om in totaal 1 000 mondkapjes te stikken voor de gemeente. Begin april staken dezelfde vrijwilligers ook al de handen uit de mouwen om snel 250 kwalitatieve mondmaskers klaar te krijgen voor twee rust- en verzorgingstehuizen.

Andere vrijwillige stiksters zijn intussen ook aan de slag om pakketjes van 50 stuks af te werken. Wie zin heeft om te helpen, kan zich nog steeds aanmelden bij samenleving@zwevegem.be.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten