#shoppingtielt moet op Facebook en Instagram nog meer aanzetten tot winkelen in Tielt

© WME
Redactie KW

Het Tieltse kernwinkelgebied wil met het socialemediaproject #shoppingtielt het winkelgebeuren in de stad een boost geven. Insteek is dat de handelaars als groep meer potentiële klanten kunnen bereiken via Facebook en Instagram dan alleen.

Handelszaken in het kernwinkelgebied (Markt, Bruggestraat, Kortrijkstraat en het deel Ieperstraat dat aan de Markt grenst) volgden vorig jaar samen met het Tieltse reclamebureau Ikoon de opleiding Sociale Media. Nadien begon het idee te rijpen om gezamenlijk naar buiten te treden via de sociale media. “Individueel zijn al heel wat winkeliers aanwezig, maar met een Facebookpagina en Instagram-account gekoppeld aan #shoppingtielt kunnen we de troeven van onze winkelstad extra in de kijker zetten“, zegt bezieler Pieter Breyne.

Winkels voorstellen

Op regelmatige tijdstippen zal Ikoon voor elke deelnemende winkelier een post online zetten, gaande van een voorstelling van de zaak tot de nieuwste collectie(s) die ze in huis heeft. “Daarnaast kunnen we gemeenschappelijke posts creëren die evenementen als Window Fashion, Latenightshopping of Modeloper wat meer belichten of bijvoorbeeld onze nieuwe kerstverlichting extra in de kijker zetten”, geeft Pieter Breyne nog mee. Daarnaast is er ook budget voorzien om posts en events te sponsoren.

Communiceren over nieuwe uitbating

“Zijn er horecazaken die worden overgenomen, zoals tegenwoordig wel vaker het geval is, dan kunnen we daar ook snel over communiceren. Ik denk dat we op een paar duizend volgers mogen rekenen als je weet dat Stad Tielt er alleen al op Facebook 4.000 heeft. We gaan uit van minstens 25 deelnemende zaken.” Klanten zullen worden aangespoord om ook zelf hun winkelposts te delen via #shoppingtielt.

Handelaars betalen maar een derde van totale kostprijs

Het project loopt voor minstens een jaar en kost 13.000 euro. Stad Tielt, de participerende handelaars – die elk 180 euro per jaar betalen -, en een subsidie via OC West dragen elk ongeveer evenveel bij. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier