Shetlandpony’s Filou en Winnie gaan nachtje op stap in Hooglede

Filou en Winnie De Pooh hebben er een nachtelijk avontuur opzitten. © gf
Olaf Verhaeghe

Rebecca David en haar familie hebben er een bijzondere vrijdagochtend opzitten. Toen haar vader om 3.45 uur merkte dat de poort van hun twee shetlandpony’s openstond, startten ze meteen een massale zoekactie. Amper 300 meter verder werden de twee deugnieten teruggevonden bij vriendjes uit de buurt.

De twee 13-jarige shetlanders Filou en Winnie, volledige naam Winnie De Pooh, uit Hooglede zijn onafscheidelijk. Sinds eind vorig jaar is Winnie bij de kleine Filou komen wonen om ook het zoontje van Rebecca David wat te laten wennen aan pony- en paardrijden. “Eerst was het de bedoeling om er maar eentje te houden, maar ze komen zo goed overeen dat we beslisten om ze samen te laten”, vertelt Rebecca. “Ze wonen in een stukje weide bij mijn ouders. De deur van hun box is wat lager en daarop staat een speciaal veiligheidsslot. Maar de twee deugnieten moeten afgelopen nacht zodanig aan dat slot hebben geprutst dat ze toch konden ontkomen.”

Dat de twee pony’s samen de bloemetjes gingen buitenzetten, merkte de vader van Rebecca pas om 3.45 uur vrijdagochtend toen hij wilde vertrekken naar het werk. “Hij zag meteen dat er iets niet klopte. De deur stond open en van Filou en Winnie was op het eerste gezicht geen spoor”, aldus Rebecca.

Bij vrienden op bezoek

Meteen startte de familie een zoekactie met verlichten, zowel met de auto als te voet. Ook op Facebook werd een opsporingsbericht naar de twee gedeeld. “En uiteraard hebben we meteen de politie verwittigd. We hadden geen idee hoe ver ze konden zijn, tot we plots telefoon kregen van iemand uit de straat. Blijkbaar zaten Filou en Winnie amper 300 meter verder, bij twee andere shetlanders van de buren.”

De pony’s moeten volgens Rebecca een heel leuke tijd hebben beleefd. “Die van de buren slapen in een apart stukje in een serre. Ik vermoed dat ze een klein beetje in overdrive zijn gegaan toen ze de twee nieuwkomers ontmoeten. Een van hen is immers door de serre heen gegaan waardoor er heel wat glas rondslingert en de veearts moet komen om de opgelopen wondes dicht te naaien.”

“Maar op dat kleine euvel na is alles gelukkig goed gekomen. Het is wel grappig hoe snel zo’n opsporingsbericht zich verspreid. Ik hoorde van een van de buurvrouwen dat de Facebookpost al tot ver in Oost-Vlaanderen wordt gedeeld. We kunnen er gelukkig al om lachen. Het is uiteindelijk een heel schattig verhaal. We noemen Filou en Winnie nu al onze twee party animals“, besluit Rebecca met de glimlach.

Rebeccahttps://www.facebook.comFacebook1

UPDATE ZE ZIJN TERECHT

Deze 2 sloebers hebben deze nacht zelf beslist om eens op stap te gaan… (al hebben ze een…

Geplaatst door David Rebecca op Donderdag 23 januari 2020

rich1.0https://www.facebook.com/Rebecca121290/posts/10218692629840955552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier