SharkS Carwash opent met nieuwe, milieuvriendelijke installatie in Ingelmunster

Sven en Siska Heyman-Stragier, samen met de kinderen Arthur en Marie, in de nieuwe SharkS Carwash. (foto FODI)©PADI
Sven en Siska Heyman-Stragier, samen met de kinderen Arthur en Marie, in de nieuwe SharkS Carwash. (foto FODI)©PADI
Redactie KW

Op woensdag 28 oktober heropenden Sven Heyman en Siska Stragier hun hypermoderne ‘SharkS Carwash’ in de Bruggestraat 257. Zes dagen later mochten ze al terug de deuren sluiten wegens Covid-19. Nu zijn ze toch opnieuw open.

In 1968 openden André Stragier en Dora Platteeuw een benzinestation en garage in de Bruggestraat 257. In 2004 namen Sven Heyman – afkomstig uit Gent – en Siska Stragier de zaak van haar ouders over. Het echtpaar vormde de zaak om tot een benzinestation met shop en carwash. In de volksmond praat men over ‘SharkS Carwash’.

“Het aantal bezoekers verliep in stijgende lijn. Door de jaren heen bemerkten we wel een verschuiving qua bezoekmomenten. Daar waar in de beginjaren de weekends verantwoordelijk waren voor 70 % van de wasbeurten is dit nu meer verspreid over de volledige week”, zegt zaakvoerder Sven. “Ons benzinestation kent eveneens een blijvende en redelijk constante groei. Dit is vermoedelijk door het wegvallen van bediening aan de pomp in de omliggende benzinestations.”

was- en droogportaal

Sven en Siska – de ouders van Arthur (12) en Marie (10) – besloten om een volledig nieuwe installatie te bouwen. Een gedurfde stap in het coronajaar 2020.

“De machine deed nog steeds wat ervan werd verwacht, maar had niet meer dezelfde uitstraling als weleer. Ook de manuele voorwas die bij elke wagen voorzien werd, begon zijn tol te eisen. Verder werken op deze wijze ging zeker resulteren in een schouderoperatie. Zo ontstond de zoektocht naar een installatie die volautomatisch kan functioneren en eenvoudig is in gebruik. Kwalitatief wassen bleef de prioriteit in onze zoektocht.”

“De nieuwe installatie bestaat uit twee rollovers. Eén deel doet dienst als wasportaal en één als droogportaal. Normaal wordt er maar één portaal geplaatst, waar zowel wordt gewassen als gedroogd. Het opsplitsen heeft zijn prijskaartje, maar levert wel een tijds- en kwaliteitsvoordeel op”, vervolgt Sven.

“Op onze vraag voegde onze leverancier enkele extra’s aan de machine toe. Zo werden er bijvoorbeeld extra hogedrukpompen en speciaal droogtextiel voorzien. Ook kan de nieuwe machine via inwrijving van schuimpolish de wagens voorzien van een extra glans/beschermlaag. Dit kon vroeger niet. Nieuw is ook dat we nu voertuigen tot 2,70 meter hoog kunnen wassen. Dit was vroeger beperkt tot 2,25 meter. We hopen zo een oplossing te bieden voor de vele zelfstandigen die over hoge bestelwagens beschikken.”

“Tijdens de testperiode waren wij alvast enthousiast over het resultaat en de afwerkingsgraad van de wassingen. Op 28 oktober gingen we open om op 2 november weer – ondanks weinig of geen risico – verplicht te sluiten door Covid-19.”

Waterzuivering

“Op dinsdag 1 december mochten we onze deuren opnieuw openen voor het brede publiek. Het was afwachten hoe onze klanten zouden reageren op de verandering, maar tot nu toe kregen we enkel woorden van lof.”

“Er wordt bij SharkS Carwash eveneens aan het milieu gedacht. Naast de carwash werd immers ook de waterzuivering volledig vernieuwd. In het verleden recycleerden we 80 % van het water. Nu halen we met gemak 90 %. Bovendien worden er enkel biologisch afbreekbare producten van topkwaliteit gebruikt en komen er nog zonnepanelen.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.