Shania Stevens (17) uit Wingene is finaliste Queen of the Models

Redactie KW

Shania Stevens (17) droomt er al haar hele leven van om ooit model te worden, een droom die nu misschien wel werkelijkheid wordt. De jonge Wingense meid is immers finaliste van de modellenwedstrijd ‘Queen of the models’. “Dit is zo’n unieke kans”, weet Shania enthousiast.

Shania Stevens verhuisde nog maar een jaar geleden naar Wingene. “Samen met mijn mama ruilde ik Oostende in voor Wingene om bij mijn pluspapa in de Nieuwstraat in het centrum van Wingene te gaan inwonen”, legt Shania uit. De 17-jarige energieke jongedame volgt momenteel een opleiding haartooi aan het Ensorinstituut in Oostende. “Ik moet Wingene nog verder leren kennen, maar ik werk wel al als student bij Pizza Aversa in Wingene”, klinkt het verder.

Nu Shania zich officieel finaliste van ‘Queen of the Models’ mag noemen staan er drukke tijden voor de deur. “Ik schreef me vorig jaar al in, ik droom er al mijn hele leven van om ooit model te worden en toen ik via via iets vernam over de verkiezing Queen of the Models voelde ik mij meteen aangesproken”, legt Shania uit. De organisatie werd in 2018 op poten gezet door Steven Masset en Nico Landuyt en wil vooral geen klassieke missverkiezing zijn maar wel een opstap naar de modellenwereld.

“De komende maanden zal ik allerhande opleidingen, workshops, fotoshoots en andere opdrachten mogen volgen. Dit is echt een unieke kans en ervaring om echt model te kunnen worden”, gaat Shania verder die na een online-casting te horen kreeg dat ze tot de finalistes hoort.

“Normaal volgt in april een allereerste ontmoeting met de organisatie en de andere finalistes. Belangrijk voor mij is dat dit geen klassieke missverkiezing is en dat alle kandidates elkaar alle succes gunnen. De ervaring alleen is al is zoveel waard. Het zal wel druk worden, ik ga mezelf een strak schema opleggen om het werk voor Queen of the Models goed te kunnen combineren met mijn schoolwerk. Maar de meeste activiteiten zullen tijdens het weekend plaatsvinden”, besluit Shania dolenthousiast. Wie het avontuur van Shania wil volgen kan terecht op haar Facebook-account ‘Finaliste Queen of the Models Shania Stevens’ en ook op Instagram zal Shania regelmatig haar ervaringen delen. (KDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.