Op de wedstrijd die zaterdag plaatsvond in Kortrijk is Shakira Vlaams kampioene bij Hiphop Solo Adults (in groep dansen op ongekende muziek maar solo beoordeeld worden), bij Hiphop Battles Adults (één tegen één naar elkaar toedansen op ongekende muziek), bij Hiphop Duo Adults Advanced samen met Febe Vanhalst (in duo dansen op ongekende muziek) en bij de Hiphop formatie met de groep Mad Stylez onder leiding van Marie-Ann Dursin.

Met de uitslag van het Vlaams kampioenschap word je opgenomen in een ranking voor de kwalificatie voor het Belgisch en het Wereldkampioenschap bij FSDF (Federatie Disco, Show en Freestyle) en IDO (International Dance Organization). Shakira staat momenteel bovenaan op deze ranking.

Derde keer Vlaams kampioen

Shakira Mahieu danst al van haar 3,5 jaar in Dansschool Dursin in Kortrijk. Na verschillende stijlen te hebben gedanst over verschillende jaren legt ze zich nu meer en meer toe op Hiphop en Urban Dance. Voor de derde keer op rij pakt ze de titel van Vlaams Kampioen. Dit deed ze in 2017 bij de juniores en in 2018 voor het eerst ook bij de Adults. Dit jaar bevestigde ze haar titel.

Tijdens de komende acht weken staan er meerdere wedstrijden gepland, met onder meer als doel de Belgische titel te verzilveren. Shakira kijkt ook uit naar de verdere voorbereiding voor het WK 2019 in Duitsland met verschillende workshops en een buitenlandse dansstage in Polen.

(EDB)