Shakira – El Dorado

Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Op 12 november komt de internationale superster Shakira haar nieuwste album El Dorado zelf voorstellen in het Antwerpse Sportpaleis.

Vier dagen eerder – op 8 november – begint haar nieuwe wereldtournee in Keulen. Ondanks het feit dat dit album volledig in het Spaans is, kwam het toch in 37 landen in de top van de iTunes Charts. Na een stille periode rond Shakira werd dit album toch heel erg enthousiast ontvangen. Op de cd staat de wereldhit Chantaje, nu al méér dan 1,5 miljard keer bekeken op YouTube. Met dit liedje is Shakira goed op weg om de grootste latinohit te scoren op youTube.

De Zuid-Amerikaanse artieste zegt zelf dat dit album een paar persoonlijke liedjes bevat. Ze beweert dat het schrijven van liedjesteksten therapeutisch werkt voor haar en ze vindt dit helemaal niet erg om dit te delen, want het zijn hommages aan heel belangrijke momenten in haar leven. Haar bekende wederhelft Gerard Piqué (verdediger bij FC Barcelona) was de bron van inspiratie voor een paar liedjes van haar nieuw album, waaronder Me Enamoré, de tweede single van het album die het verhaal vertelt hoe ze in 2010 de vader van haar twee kinderen leerde kennen op de set van de videoclip voor Waka Waka, het officiële lied van de FIFA Wereldbeker 2010.

Het feit dat dit album grotendeels in het Spaans is, zal misschien wat beperkt aanvoelen maar het is zeker voor de liefhebbers van latino een pluspunt. Je moet de liedjes niet correct kunnen meezingen, wanneer je ze maar tijdens de zomerperiode zwoel kan meedansen. Want daar is Shakira toch wereldtop mee geworden, nietwaar?

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.