Shadow Mifi Totem waarschuwt voor link tussen zon en huidkanker

Johan Vande Lanotte en Sophie Cocquyt van het Steunfonds Oncologisch Revalidatiecentrum Koninklijke Villa, Brigitte Boonen van de Stichting tegen Kanker en Pascal Kemajou van Happiness Brussels. © BVO
Redactie KW

Op het Oostendse strand ter hoogte van de Kemmelbergstraat staat nog tot 31 augustus de Shadow Mifi Totem. De constructie maakt de badgasten er attent op dat overmatige blootstelling aan de zon een groter risico op huidkanker met zich meebrengt.

Wie in de schaduw van de Shadow Mifi Totem staat, beschikt over gratis internet. Zodra je in de zon stapt, verdwijnt de verbinding met het draadloos internet. Als de schaduw zich verplaatst, moet je je mee verplaatsen of de connectie valt weg.

De totem komt er op vraag van de Stichting tegen Kanker. “Meer schaduw opzoeken is een van de belangrijkste tips om huidkanker te voorkomen”, stelt Brigitte Boonen, experte huidkankerpreventie. “Daarom is er dagelijks tussen 12 en 16 uur draadloos internet ter beschikking in de schaduw. Tussen deze uren brandt de zon het hardst. Ook insmeren met een zonnewerend middel en voldoende kledij helpen de kans op huidkanker door de zonnestralen in te dijken”, aldus nog Brigitte Boonen.

Ook het Steunfonds verbonden aan het Oncologisch Revalidatiecentrum Koninklijke Villa Oostende draagt deze ludieke actie een warm hart toe. Johan Vande Lanotte is hiervan de voorzitter. De Brusselse firma Hapiness levert de technische knowhow.

(BVO – foto BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier