Sfeercafé De Mosselmarkt opent vernieuwd terras

Uitbater Henk Deprez en echtgenote Marina Deleye hebben heel wat verwezenlijkt in deze tweede lockdown.© (Foto ZB)
Uitbater Henk Deprez en echtgenote Marina Deleye hebben heel wat verwezenlijkt in deze tweede lockdown.© (Foto ZB)
Redactie KW

Henk Deprez (49) van sfeercafé de Mosselmarkt in Passendale wil op zaterdag 8 mei alle registers opentrekken op een zijn eigenhandig totaal vernieuwd terras.

“We staan te popelen van ongeduld om opnieuw te beginnen, stelt Henk Deprez. De sluiting heeft lang genoeg geduurd. Ik ga met veel plezier alle registers opentrekken. We kunnen er immers alleen maar bij winnen en als het dan nog eens goed weer is, wordt het zeker en vast een topper, want de mensen hebben er echt nood aan, dat voel je.”

Café De Mosselmarkt in de ’s Graventafelstraat 24 is een van de oudste herbergen van Passendale. Er is al sprake van De Mosselmarkt in 1698. Het was en is een echt volkscafé waar iedereen zonder onderscheid van rang of stand welkom is. Sinds Henk Deprez een tweetal jaar geleden de zaak overnam en het interieur volledig renoveerde, bouwde hij de zaak om van café naar sfeercafé met optredens en evenementen.

Tijdens de sluiting van de horeca heeft Henk niet stilgezeten. “Alles heeft zijn voordelen, maar toch was ik liever opengebleven”, vervolgt Henk. “In die lange periode heb ik de bovenruimte omgebouwd tot een loft waar we nu wonen en heb ik een nieuw terras aangelegd.”

Dartsclub

Het nieuwe terras is deels in beton, deels met gras. De vroegere kapel van De Mosselmarkt staat centraal. Alles is zeer gezinsvriendelijk want er zijn ook speeltoestellen voor de kinderen. Normaal kan het plaats bieden aan ongeveer 120 personen, maar nu de tafels meer verspreid moeten staan ingevolge de coronamaatregelen kunnen toch nog 64 mensen genieten op het terras van het sfeercafé.

“Ik wil ook nog zeggen dat we zeker niet te klagen hebben gehad van de medewerking van de gemeente”, stelt Henk. “Er gaan vele geruchten dat alles duurder zal worden, maar bij ons is dat zeker niet het geval. Een pintje zal evenveel kosten als voor corona. Wij zijn elke dag open vanaf 10 uur, uitgezonderd op donderdag. Natuurlijk zijn we blij dat we opnieuw kunnen starten maar hopelijk mogen we zo vlug mogelijk binnen opnieuw klanten ontvangen. Want eenmaal binnen gaan we van start met dartsclub de Sfeerpikkers en krijgen we naast de kaartersclub We Zullen doorgaan ook de kaarters van Senioren Passendale Actief over de vloer en kunnen de Vrije Line-dancers op woensdag opnieuw komen dansen.”

Op zondag 9 mei, op Moederdag, zal het nieuwe terras het decor vormen voor optredens van een viertal artiesten met Jan Wuytens, Angelo Degraeve, Nico en Gregory. Ze gaan zorgen voor een uitbundige sfeer in sfeercafé De Mosselmarkt. (NVZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.