Severdhed uit Izegem eindigt 2020 met allereerste demo

Wie houdt van wat hardere muziek kan binnenkort zijn hartje ophalen met muziek van eigen bodem, in de vorm van Severdhed. De vier jongemannen releasen een dezer dagen hun eerste demo met eigen nummers en daar zijn ze bijzonder trots op. Nu kijken ze vooral uit naar een 2021 mét optredens.

V.l.n.r. Dario Van Fleteren, Sam Parret, Rogier Debels en Lucas Wyffels. (foto Lisa Seynaeve)
V.l.n.r. Dario Van Fleteren, Sam Parret, Rogier Debels en Lucas Wyffels. (foto Lisa Seynaeve)

Severdhed is het geesteskind van Rogier Debels (18) uit Lauwe, de Gentse Lucas Wyffels (24) en Izegemnaren Dario Van Fleteren (23) en Sam Parret (24). De vier heren vonden in elkaar de perfecte partners voor een band in het thrashmetal-genre. “Wij hebben het vooral begrepen op harde gitaren en bijpassende Engelse vocals en dat is eigenlijk al altijd zo geweest. Voor ons is die muziek een ideale combinatie.”

Optredens geannuleerd

Severdhed bestaat al een tijdje, maar vorig jaar repeteerden de mannen vooral. “We hebben in 2019 veel gerepeteerd en samen gespeeld zodat we goed op elkaar afgestemd zijn. We waren helemaal klaar voor in 2020 en waren vastbesloten om er een jaar met veel optredens van te maken. Helaas is dat er niet van gekomen”, klinkt het.

“We waren er helemaal klaar voor om eindelijk samen op te treden in 2020”

“Zo goed als alle optredens die op onze agenda stonden, werden geannuleerd. Dat was waar we net niet op zaten te wachten, want we hadden ongelofelijk veel zin om met zijn vieren op het podium te staan. Nu, het is niet anders. Ook repeteren zat er dit jaar amper in. We horen elkaar regelmatig, maar samen spelen is al lang geleden. Laat staan voor een publiek dat helemaal uit de bol gaat.”

Demo met drie nummers

Toch slaagden de vier muzikanten er in om in deze tijden een demo op te nemen. “Wij spelen uitsluitend eigen nummers en daarvan hebben we er nu drie op een demo laten zetten. We hadden geluk dat we tijdens de versoepeling onze demo konden opnemen en nu wachten we vol spanning tot we die eindelijk in onze handen hebben en aan de wereld kunnen laten horen”, aldus de leden van Severdhed. “De releasedatum komt zeker op onze Facebookpagina en dan hopen we dat heel veel mensen er eentje kopen. Wij hebben er in elk geval ons hart en ziel in gelegd. Hoe en waar je aan de demo geraakt, kan je ook vinden op Facebook.”

“Graspop mag ons bellen!”

“We zetten nu alles op alles voor volgend jaar en hopen dat de optredens snel weer mogen doorgaan. Dat zou geweldig zijn, want daarvoor doe je het als muzikant toch. Het is zalig om je energie op het podium kwijt te geraken en door te geven aan het publiek.” Het blijft niet bij een demo, want binnenkort kan je de band ook op Spotify vinden. “We hopen dat mensen snel de weg vinden naar onze nummers en meer van ons willen horen. Natuurlijk zou het geweldig zijn om van onze muziek ons beroep te maken, maar we blijven echt wel met onze voeten op de grond. Het is een fijne hobby voor ons. Al zeggen we natuurlijk geen neen als de mannen van Graspop ons bellen voor een optreden.” (MVI)

Meer info: www.facebook.com/severdhed

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.