Serieuze knik naar beneden in de coronacijfers in AZ Delta, wel opnieuw drie overlijdens

In Torhout zit het aantal covid-19-patiënten weer in stijgende lijn. Op de andere campussen van AZ Delta dalen de cijfers. © Johan Sabbe
Wouter Vander Stricht

Daar waar gisteren nog het nieuws moest gebracht worden dat de coronacijfers van AZ Delta weer de hoogte in gingen, kon deze middag toch weer een daling vast gesteld worden. Maar op een etmaal tijd vielen toch weer drie overlijdens te betreuren. Maar het aantal opnames in de campussen van AZ Delta daalde van 213 naar 200, het aantal mensen op intensieve zorgen van 34 naar 28. Enkel in Torhout baren de cijfers wat zorgen.

Momenteel verblijven er net 200 mensen met covid-19 op de diverse campussen van AZ Delta. 24 uur eerder waren dat er nog 213. Op de campus Brugsesteenweg in Roeselare is er opnieuw één patiënt (+1), maar op de andere campussen gaat het beter met de cijfers, behalve in Torhout. In Rumbeke en Menen werd een significante daling vastgesteld met respectievelijk 137 (-6) en 24 (- 14!) patiënten. In Torhout steeg het cijfer dan weer van 32 naar 38.

Goed nieuws is dat de druk op de dienst intensieve zorgen wat verlicht, er worden nog 28 patiënten verzorgd, gisteren waren dat er 34.

Het totaal aantal overlijdens komt ondertussen al op 140 te staan. Ondertussen zijn er al 61 overlijdens te betreuren sinds 1 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier